19 квітня 2020 13:23

"Меня называли сумасшедшим". ​Спортдир "Палмейраса" подсунул ​"Барселоне" запасного своей команды вместо экс-игрока "Динамо", звезды бразильской лиги

У січні каталонці підписали хавбека Барселона підписала бразильського таланта Сікейру – каталонці вказали шалену клаусулу Матеуса Фернандеса Сікейру, якого одразу ж віддали в оренду Вальядоліду. Сума трансферу склала 7 млн євро плюс 3 млн в якості бонусів.


Той трансфер "блаугранас" став доволі несподіваним. Спортивний директор Палмейраса Алешандре Матос розповів, як саме відбувся перехід Сікейри до лав гранда світового футболу.

"Наприкінці жовтня 2019 року я зателефонував Андре Курі (директор Барселони – прим.) та попросив його переговорити з Абідалем, який хотів підписати нашого гравця. Курі подумав, що мова йде про Дуду (свого часу хавбек виступав за київське Динамо – прим.). Абідаль приїхав у Бразилію та відвідав тренування резервістів Палмейраса. Я порадив йому поглянути на 35 номера, під яким виступав якраз Сікейра.

В клубі мене назвали божевільним. "Ти хочеш продати нашого запасного в Барсу?" – питали мене. Я думав, що Сікейра не грає в першій команді через якесь рішення тренера. Очевидно, Абідаль побачив у ньому шось більше, ніж бачили ми", – цитує Матоса Fox Sports.

До слова, через паузу в чемпіонаті Іспанії Сікейра досі не дебютував за Вальядолід. Влітку він повинен повернутися в Барселону.