14 квітня 2020 21:17

Коноплянка и Зинченко победили сборную Польши в FIFA 20

Сьогодні, 14 квітня у двоматчевому кіберфутбольному протистоянні FIFA20 національна збірна України обіграла команду Польщі з рахунком 8:6.


У батлі найкращих дуетів віртуального футболу, переможець в якому визначався за підсумками двох ігор, змагалися топові півзахисники української збірної, Євген Коноплянка та Олександр Зінченко, із представниками польської «репрезентації» Матеушем Кліхом та Мацеєм Рибусом. Коментував українсько-польську зустріч прес-аташе національної команди України Олександр Гливинський.


У першій грі Євген Коноплянка впевнено здолав опір Матеуша Кліха. Синьо-жовті мали тотальну перевагу над суперниками й ще до перерви втілили її в солідний гандикап у три забиті м’ячі. До речі, прем’єрне взяття воріт збірної Польщі відсвяткував саме електронний прототип Євгена, ще по одному влучному удару завдали Степаненко та Марлос.


У другому таймі українці додали до свого активу ще два м’ячі: Марлос відзначився другим голом, а справжній розгром поляків оформив Руслан Маліновський. Відчувши, що справу зроблено, наш Коноплянка за пультом трішки зарано заспокоївся, і це вилилося у два голи престижу від Роберта Левандовського.


«Я дотримувався атакувального стилю, як і наша національна збірна. Кілька днів до цього тренувався. Мені Денис Костишин підказав пару прийомчиків, ще й із двома друзями зіграв. Загалом же я грав лише останні три дні. Але, може, правильно вловив та зрозумів цю гру», — прокоментував успіх збірної України у FIFA20 Євген Коноплянка.


Але, незважаючи на перевагу у три м’ячі після першої частини онлайн-протистояння, друга ігрова 90-хвилинка, від Олександра Зінченка та Мацея Рибуса, змусила українських уболівальників похвилюватися. Початок гри виявився полярно протилежним: поляки швидко забили два голи, а українці весь час перебували в ролі наздоганяючих.


Лише у другому таймі синьо-жовті завдяки майстерному володінню Олександра Зінченка джойстиком спромоглися остаточно зняти всі питання щодо найсильнішого дуету цього вечора. Це сталося завдяки результативними атакам, які завершили Руслан Маліновський та легендарний форвард і найкращий бомбардир в історії збірної України Андрій Шевченко. У підсумку — програш Зінченка Рибусу з рахунком 3:4, але при цьому загальний успіх українців — 8:6!


«Можливо, якоюсь мірою була недооцінка суперника, — визнав після фінального свистка Олександр Зінченко. — Якщо не враховувати моменту зі стійкою у другому таймі, Мацей реалізував усі свої можливості. У футболі ти виграєш, якщо забиваєш. А Євген Коноплянка — сором’язливий хлопець. Прикидався, ніби не вміє грати.


Дякую вболівальникам за підтримку. Думаю, вони отримали величезне задоволення від матчів, особливо від гри Євгена. Бережіть себе, залишайтеся вдома, мийте частіше руки й дотримуйтесь правил карантину. Сподіваюся, що все скоро закінчиться, і ми побачимося з вами на стадіоні!»