7 квітня 2020 18:19

Виктор Вацко - о матче "Днепр-1" - "Динамо": "А если бы не было VAR? Буяльского не удалили бы. "Динамо" пенальти бы не било"

Коментатор Віктор Вацко в ефірі спільного ефіру з Ігорем Цигаником на "Циганик LIVE" розповів про своє ставлення до VAR.


"Я обома руками за ВАР. Але, по-перше, я вважаю, що ВАР повинен бути на всіх матчах. Тому що його відсутність на ряді матчів ставить клуби у нерівне становище. Я думаю, що ця ситуація нарешті вирішиться.


Матч "Дніпро-1" - "Динамо". Фол Буяльського на 6-й хвилині. Взагалі ніхто уваги не звертає. Штрафний - поїхали далі. Потім сигнал відеоасистента - червона картка. Падіння Русина у штрафному майданчику - жовта за симуляцію. Сигнал ВАР - пенальті. Польовий те ж саме.


Є трактування правил вживу, в динаміці. І є трактування після того, як подивився телевізор. Я вважаю, що на уповільненому повторі кожне зіткнення виглядає значно страшніше, ніж воно було насправді. Питання у тому, чому воно відразу так не трактується?


А якби у тому матчі не було ВАР? І Буяльського не вилучили би, і Польовий із жовтою карткою закінчив. І "Динамо" пенальті би не било.


Я веду до того, що трактування епізоду арбітром до ВАР і після відрізняється. Хоча правила футболу залишаються сталими. І арбітри повинні знати їх. Це єдина засторога", - сказав Вацко.