6 квітня 2020 18:51

Томас ГРИММ: "Премьер-лига должна быть готова к сценарию, при котором мы не сможем доиграть сезон"

Президент УПЛ в інтерв’ю прес-службі Ліги відповів на питання про майбутнє поточного чемпiонату України.


— Через поширення коронавірусу в Україні довелося припинити масові заходи, до яких належать і футбольні матчі. Як ви прокоментуєте цю ситуацію?


— Я вважаю, що всі заходи й рішення, ухвалені українським урядом, в тому числі закриття кордонів, були доречними й необхідними. Здоров'я та безпека всіх громадян України повинні бути на першому місці, і я впевнений, що все українське футбольне співтовариство підтримує ці рішення. Крім того, Україна і УПЛ — не єдині, хто опинився в такій ситуації. Вона вплинула на весь світ. Усі інші спортивні події в усьому світі стикаються з аналогічними проблемами. Євро-2020 перенесено на 2021 рік. Олімпійські ігри також перенесені. Чемпіонат світу з хокею (який мав відбутися в травні у Швейцарії) перенесений на невизначений термін, можливо, навіть скасований. Ніхто не знає, коли знову стане безпечно проводити футбольні матчі з глядачами або ж без них.


УПЛ має бути готовою до будь-яких сценаріїв розвитку, навіть до найгіршого, при якому ми не зможемо дограти поточний сезон. Але закінчення поточного чемпіонату має бути нашою метою. Усі наші дії повинні відповідати рекомендаціям ФІФА і УЄФА, а також рішенням щодо нового міжнародного календаря матчів, який повинен бути представлений найближчими днями. Можливо, новий міжнародний календар матчів надасть можливість УПЛ та УАФ закінчити сезон не пізніше серпня.