28 березня 2020 22:43

Евгений ПИСОЦКИЙ: "Многое будет зависеть от даты возобновления тренировок и расписания матчей"

Асистент головного тренера "Металіста 1925" Євген Пісоцький розповів про те, як проводить вимушену відпустку, які настанови разом із колегами давали підопічним на початку минулого тижня та в якій формі очікує побачити футболістів після закінчення карантину.

- Євгене Валерійовичу, давайте розпочнемо нашу розмову з підсумків зимово-весняної підготовки до другої частини сезону. Якою вона була та чи все вдалося виконати?

- Так, без сумнівів, ми все виконали. Єдине, працювали на штучному газоні, але так вже сталося, що альтернативи в нас практично не було. Могли поїхати до Туреччини, але епідеміологічна ситуація у світі змінюється настільки швидко, що цей збір довелося скасувати. Ми провели десять контрольних матчів, звичайно, не з тими суперниками, з якими хотілося б, але в цілому залишилися ними задоволені.

Зараз треба думати про те, як будемо працювати після закінчення карантину. Над планом підготовки ми тренерським штабом зараз і працюємо. Багато що залежатиме від дати поновлення тренувань та розкладу матчів Чемпіонату, тому щось конкретне з цього приводу сказати поки що важко.

- Наскільки ця пауза відобразиться на формі підопічних?

- Побачимо, скільки вона триватиме. Але точно можна сказати, що всі команди будуть в однаковому стані.

- Чи є у футболістів якась індивідуальна програма підготовки?

- Вона є в кожного, але перед тим, як футболістів розпустити по домівках, ми наголошували на безпеці та здоров'ї. Якщо кожен із них знайде можливість тренуватися індивідуально, буде добре. Всі вони - професіонали, тому, впевнений, будуть слідкувати за своїм станом. Сподіваємося, що хлопці повернуться до команди в гарній формі.

- Ви зараз вдома?

- Після того, як керівництво клубу оголосило, що команда йде на карантин, я, Андрій Демченко та Роман Романов поїхали додому до Запоріжжя. Проводимо час зі своїми родинами, адже дружин та дітей за останні десять місяців ми бачили вкрай мало. Слідкуємо за світовими новинами та спілкуємося щодо того, як працювати після поновлення сезону. Дуже сподіваємося, що пандемія коронавірусу мене та людство повернеться до звичайного життя.

- Із підопічними контакти підтримуєте?

- Так, звичайно. Деякі хлопці самі телефонують, іншим - ми. У нас дуже згуртований колектив, тому зв'язок підтримаємо майже кожного дня. Всім дуже хочеться повернутися до тренувального процесу, адже футбол є основною справою нашого життя. Саме тому, навіть тижнева пауза вже дається взнаки, в тому числі, і на моральному стані.