26 березня 2020 15:28

RFEF: сезон Ла Лиги будет доигран в любом случае

Президент федерації футболу Іспанії (RFEF) Луїс Рубіалес розповів, що прагне, аби сезон Ла Ліги, що був тимчасово зупинений через поширення коронавірусної інфекції в країні, вдалося дограти, інформує «Рейтинг Букмекерів».


За його словами, поновлення розіграшу чемпіонату Іспанії - головне завдання для федерації:

«Наш пріоритет - завершити сезон Ла Ліги. Ми не можемо частину команд підвищити у класі, а аутсайдерів - відправити у Сегунду. Право залишитися в елітному дивізіоні команди повинні завоювати на футбольному полі. Сотні команд очікують на те, що сезон вдасться дограти.“

Коли Іспанія оговтається від коронавірусу - це буде прекрасний момент для того, щоб дограти чемпіонат. Можливо, у травні. Такий перебіг подій малоймовірний, однак я буду тішитися, якщо помилюся. Наша мета - зберегти сезон, це наша ідея».

Водночас, Рубіалес заявив, що RFEF поки не дає жодних прогнозів щодо дати відновлення змагань:

«Розглядаються варіанти з усіма можливими сценаріями. Ми живемо у дуже екстремальний час, з багатьма смертями. Не має конкретної дати відновлення чемпіонату, і ми не будемо робити жодних прогнозів. Коли Іспанія повернеться до звичного життя - тоді поговоримо про можливі дати відновлення футбольного сезону», - сказав він.

23-го березня RFEF спільно з дирекцією Ла Ліги прийняла рішення про зупинку усіх футбольних змагань в країні на безстроковий термін.

Пандемія хвороби COVID-19 паралізувала фактично усі спортивні змагання світу. Нещодавно «Валенсія» повідомила про 35% позитивних тестів на коронавірус серед футболістів та клубного персоналу.

Іспанія - один з епіцентрів поширення злощасної інфекції. У країні понад 55 тисяч хворих на COVID-19.