25 березня 2020 19:50

Новый срок окончания еврокубков. УЕФА готовит уникальный план

УЄФА офіційно оголосила, що фінали Ліги Чемпіонів та Ліги Європи перенесено на невизначений термін через розповсюдження коронавірусу. Спілка аналізує календар і можливі опції продовження сезону. За інформацією Corriere dello Sport, представники УЄФА домовилися із Асоціацією Європейських Клубів (ECA) про терміни проведення єврокубкових матчів.


Голова ECA Андреа Аньєллі (президент Ювентуса) намагається переконати президента УЄФА, що завершення внутрішніх чемпіонатів є пріоритетом. З огляду на це, УЄФА розглядає варіант проведення матчів єврокубків аж у липні. Після завершення внутрішніх чемпіонатів команди упродовж двох тижнів зіграють усі матчі Ліги Чемпіонів та Ліги Європи (поєдинки щотри дні).

Якщо УЄФА обере цей варіант, то виникне інша проблема — контракти гравців та заявки на новий сезон. У багатьох футболістів чинні угоди з нинішніми клубами закінчуються 30 червня. Як тоді вони зможуть зіграти після цієї дати? Деякі ЗМІ повідомляли, що УЄФА може дозволити клубам продовжити контракти із гравцями на декілька тижнів. Але чи погодяться самі футболісти? Є сумніви.