25 березня 2020 12:40
4

Максим БЕЛЫЙ: "Если чемпионат не доиграют, второе место должна занять "Заря"

Захисник «Руху» Максим Білий відповів на запитання вболівальників у прямому ефірі нашого Іnstagram.


grigoryoung запитує: Як проходять тренуванння під час карантину?


belyi_25 відповідає: Тренуюся в домашніх умовах, адже бігати нема як. Всі вправи роблю переважно статичні, нічого особливого. Виконую годинне тренування на укріплення всіх груп м’язів. Стою в планці, закачую спину. Виконую найнеобхіднішу роботу, щоб підтримувати себе в тонусі. Набрати фізичну форму в домашніх умовах нереально. Її можна лише підтримувати. Ніщо не замінить тренувань на футбольному полі з м’ячем. Це зовсім інші навантаження.


aoliynuk_4 запитує: Як пройшла адаптація в команді?


belyi_25 відповідає: Адаптація пройшла супер. Хлопці мене добре прийняли. Я їм за це дуже вдячний і радий, що все так склалося. В «Руха» молодий колектив, тому багато часу не потрібно було, щоб вжитися в команді.


kachmar_11 запитує: З ким найбільше дружиш у команді?


belyi_25 відповідає: Зі всіма вже потрохи здружився. На зборах в Туреччині жив з Раті. З ним спілкувалися мовою жестів, а ще писали на стіні ієрогліфи один одному (Сміється). Він унікальна людина. Перший раз в житті зустрічаю грузина, який не знає російської мови. А якщо серйозно, то спілкувалися через онлайн-перекладач. Зараз йому немає чим зайнятися у Львові на карантині, тому нехай вчить мову.


sivokhi цікавиться: Як ви думаєте, який львівський клуб є найкращим?


belyi_25 відповідає: Безперечно, клуб у «жовто-чорних» кольорах – найкращий у Львові.


k. daniel7 питає: В тебе хороший удар. Коли його покажеш?


belyi_25 відповідає: Як тільки завершиться карантин, то обов’язково покажу. Головне, щоб мене допустили до ударів (Сміється). Кондраков – майстер в нас. На тренуваннях він щось там намагається пробивати, але наразі всіх горобців за воротами позбивав (Сміється).


brave_gk_equipment запитує: Важко на кутових грати з таким носом? Холодна зброя, як не як!


belyi_25: Я Худжамову особисто відповім. Звичайно, мені потрібно бути обережним, щоб не привезти пенальті (Сміється).


oleggritsay06: Хто найкращий 35-ий номер в Україні?


belyi_25: В мене на пам’яті Олександр Анатолійович Грицай грав під 35-им номером. Ще був воротар Максим Коваль. Як нам мене, Олександр Грицай – найкращий. До слова, підтримую зв’язок з тренерським штабом. Телефонував нещодавно до тренера з фізпідготовки Віталія Вікторовича Романюка. Також дзвонив до Олександра Анатолійовича Грицая. Запитував, як в них справи, коли будемо тренуватися. Вже сильно засумував за футболом. Вдома не знаю, чим себе зайняти.


max.official питає: В якому чемпіонаті би грали: АПЛ чи Ла Ліга?


belyi_25: Грав би в АПЛ тому, що мені більше імпонує англійський футбол. Ла Лігу майже не дивлюся, а в Англії майже кожен матч цікавий. Це мій улюблений чемпіонат. Вболіваю за «Манчестер Сіті», адже мені імпонує стиль роботи Хосепа Гвардіоли. Він дуже сильний тренер. Після перегляду серіалу про «Ман Сіті» ще більше почав вболівати за них.


ostap10_k: Який гол вам запам’ятався назавжди?


belyi_25: Звичайно, для мене знаковий гол у ворота «Феєнорда», адже цей м’яч я забив у Лізі Європи, але все ж найбільше мені запам’ятався той момент, коли я відзначився в матчі проти донецького «Металурга» після народження доньки.

aleks_king8: Максиме, слідкуєш за матчами «Зорі»?


belyi_25: Звичайно, це мій рідний клуб. Я – гравець «Зорі», а за «Рух» виступаю на правах оренди. Завжди слідкував за луганчанами, навіть коли покидав цей клуб.


aleks_king8 : Як ти гадаєш, хто повинен зайняти 2-ге місце в УПЛ, якщо чемпіонат все таки дограють?


belyi_25: Відповідь очевидна – «чорно-білі». Все залежить від підготовки клубів під час карантину. Гадаю, команди можна закрити на базі та готувати до відновлення чемпіонату, незалежно від пандемії. Цей період – дуже важливий. Я вірю в «Зорю», адже команда демонструє дуже цікавий футбол. Приємно спостерігати за тим, як хлопці ростуть. Гадаю, підопічні Віктора Скрипника заслуговують на срібні нагороди. Робота цього тренера мені дуже імпонує.


_denderys_: Найважчий період твоїй кар’єрі?


belyi_25: Найважчий період у мене був після того, як покинув «Хайдук», адже опісля я рік був без футболу. Із «Хайдуку» я пішов у серпні, згодом півроку був без команди, а далі були травми. Все ж я завжди вірив, що зможу повернутися на свій рівень. Намагався взагалі не думати про погане. Не можу сказати, що у мене були важкі травми, але вони постійно мене вибивали з колії. Важко було набирати форму. Ушкодження переважно отримував в ігрових єдиноборствах.


bodya_5476 запитує: Який найкращий день у твоєму житті?


belyi_25 відповідає: Коли народилась перша донька. Та і друга теж, але коли народилась перша, то для мене були нові емоції, відчуття, що ти став батьком. Як дізнався? Мали грати проти «Олімпіка», а дружина, з якою зазвичай зідзвонюємось перед матчами, не зателефонувала. Подумав, повезли її у пологовий. Всю гру бігав, про це лише і думав, ніяк не міг сконцентруватись. Матч закінчився, а дружина лише через день народила. Оце найпам’ятніший момент у житті був.


bazil555 цікавиться: Топ-3 фільми Максима Білого.


belyi_25 відповідає: Якщо чесно, то фільми взагалі не дивлюсь. Лише серіали. Мої улюблені - «Гра престолів», «Шерлок» і «Breaking Bad». На жаль, всі серіали під час зборів передивився, тепер нема що дивитись вдома (Сміється).


kuzivoleg15 запитує: Яка твоя улюблена книга і про що?


belyi_25 відповідає: Останнім часом читав книгу Гвардіоли. У ній розповідається про його період у «Баварії». Це особливий тренер. Якось нам Віктор Скрипник розповідав один курйозний випадок, пов’язаний з Пепом. Скрипник тоді «Вердер» тренував, а Гвардіола перед грою до нього підходить і розповідає про всі 5 тактичних схем, якими планує грати проти бременців. Людина справді космічна! Живе футболом, по грі «Ман Сіті» це видно, зокрема, і по тому, як Зінченко при ньому заграв.


_denderys_ запитує: Якби не футбол, чим би займався?


belyi_25 відповідає: Мабуть, був би перекладачем. Добре вивчив хорватську, за півроку нею навчився ідеально розмовляти, коли грав за «Хайдук». І зараз можу говорити, ще не забув її. З англійською практики не вистачає. На розмовному рівні володію також португальською. З Ернестом на зборах часто міг перекинутись кількома словами португальською.


roman_efekt питає: Часто просять автографи?


belyi_25 відповідає: Раніше часто просили, коли грав у Лізі Європи. Коли ще «Зоря» у Луганську грала, місцеві вболівальники підходили за автографами. Зараз, звісно, менше.


sivokhi питає: Чому у інших країнах на футбол збираються повні стадіони, а в Україні - порожні трибуни?


belyi_25 відповідає: Не знаю. Взяти, до прикладу, «Хайдук»: там люди за дві години збираються на стадіоні, похід на футбол це для них, як свято. Бари біля арени перед грою заповнені людьми, вони п’ють пиво, грають у карти, спілкуються, розважаються, одним словом. У нас нема таких умов, нема такої інфраструктури, зовсім інша культура і менталітет. Раніше в нас і чемпіонат цікавіший був, стадіони будувались до Євро, тому й люди ходили. А зараз… Треба перед грою клубам більше з уболівальниками працювати, щоб фани не тільки на футбол хотіли прийти, зацікавити їх якимись конкурсами. Щоб футбол уже був як бонус.


bodya_5476 запитує: Що б ти зробив для свого міста, якби мав цілу купу грошей?


belyi_25 відповідає: Збудував би там великий спорткомплекс з дитячими майданчиками, басейнами. Неважливо, які там би були види спорту, лиш би діти хотіли займатися спортом.


bodya_5476 знову запитує: Якби можна було отримати суперздібність, яка це би була і чому?

belyi_25 відповідає: Суперздібність? Зараз, мабуть, хотів би мати таку здібність, щоб знайти вакцину від коронавірусу.


oleksazaluzhets цікавиться: Якби ти отримав книгу з історією свого життя, чи прочитав би її закінчення?


belyi_25 відповідає: А чому б і ні? Прочитав би. Я просто дуже цікавий.


toha1055 запитує: Якби був відомим блогером, кинув би футбол?


belyi_25 відповідає: Ні в якому разі. Блогером точно би не був. Звісно, це приносить популярність і гроші, але я краще буду працювати у футбольній сфері.


kachmar_11 запитує: Чим плануєш займатись після завершення кар’єри?


belyi_25 відповідає: Хочу залишитись у футболі. Не знаю поки, чим саме би хотів займатись. Директор, агент, поки не знаю. Але, гадаю, знання мов мені допоможе.


roman_efekt цікавиться: До скількох років плануєш грати у футбол?


belyi_25 відповідає: Поки здоров’я буде дозволяти. У мене хороший приклад є: Олександр Грицай у 38 років на поле виходив. Хотілось би до цього віку і собі пограти. Аби себе тримати у формі, треба правильно харчуватись. У молоді роки з’їв снікерс, колою запив, нічого страшного, а зараз все прилипає і зайві кілограми з’являються. Якщо в зал ходити, слідкувати за раціоном, тримати себе у тонусі, то довше на високому рівні зможеш втриматись.


rostikbuchko цікавиться: Будете в Прем'єр-лізі?


belyi_25 відповідає: Обов'язково.


Шарф за найоригінальніше питання про суперздібність отримує наш підписник під нікнеймом bodya_5476 . Щиро вітаємо!

А почему нет? есть турнирная таблица, почему каике то матчи должны принимать во внимание а какие то нет? ладно если бы после разделения на 6 ки обнулялись бы очки, а так, - все справедливо. Другое дело, способна ли Заря сыграть лучше Динамо в отборе к ЛЧ, вот в чем вопрос.
Сховати
Динамовское Сердце, как минимум потому что этот тур специально и провели для того чтоб Динамо на 3 место опустить. Конечно за него и будут держаться.
Парня,жаба задавила,что Динамо лтказало ему.
Як Білий вирішив, так і зроблять.
Добре що у нас є "рішали".