20 березня 2020 20:16

"Александрия" оплатила аппаратуру для трех больниц Кировоградской области

Футбольний клуб «Олександрія» спільно з компанією «Агровіста» отримали рахунки і оплатили обладнання для трьох медичних закладів Кіровоградської області на випадок поширення коронавірусу. Усього виділили на це більше 5 мільйонів гривень.


Зокрема, обласна, дитяча обласна та Олександрійська міська лікарні отримають апарати штучної вентиляції легень – саме вони критично важливі в лікуванні людей із COVID-19, оскільки у хворих ускладнюється стан дихальної системи і вони потребують госпіталізації. Крім того, медичним закладам передадуть апаратуру, необхідність у якій підказали самі лікарі.

«Нам оперативно вдалося відшукати надійних постачальників і придбати насамперед для дитячої обласної лікарні такий необхідний апарат штучної вентиляції легень. Нам повідомили, що його вже встановили. Це основний медичний заклад, де лікують дітей із усієї Кіровоградщини, відтак додаткове обладнання завжди актуальне», – зазначив президент ФК «Олександрія» Сергій Кузьменко.


Термін надходження апаратів штучної вентиляції в обласну та Олександрійську міську лікарні залежатиме від оперативності постачальників.


«Зараз час підтримувати один одного. І приємно, що ініціатива футбольного клубу отримала відгук у компанії «Агровіста», яка знайшла можливість виділити понад 5 мільйонів гривень, і допомогла її реалізувати. Безпека і спокій – це ті речі, які нам необхідні сьогодні. Будьте здорові і бережіть себе!», – додав Сергій Кузьменко.