16 березня 2020 19:17

Велика вероятность, что финал Лиги чемпионов будет перенесен из-за коронавируса

За оцінкою букмекерів, найпрестижніший клубний турнір Європи буде скасований чи перенесений через пандемію вірусу COVID-2019 з ймовірністю 80%, інформує «Рейтинг Букмекерів».

Вірус SARS-CoV-2 продовжує вирувати у Європі та світі. За останніми даними, кількістю інфікованих становить майже 170 тисяч осіб (6,5 тисяч з яких померло). Низку європейських чемпіонатів з футболу тимчасово призупинили (АПЛ, Бундесліга, Ліга 1, Прімера, Серія А, Ла Ліга). Зупинили розіграш Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Завтра, 17-го березня, на засіданні УЄФА може бути прийнято рішення про перенесення або скасування Ліги чемпіонів та Ліги Європи сезону 2019/2020.

З оцінкою шансів розіграшу Ліги Європи ситуація аналогічна: 81%, що турнір сезону 2019/2020 буде скасований або перенесений на більш пізній період.

Наприкінці лютого букмекери практично не вірили в перенесення Ліги чемпіонів або Ліги Європи. На можливе скасування змагань тоді давали 20% ймовірності.

Лігу чемпіонів призупинили на стадії 1/8 фіналу. Вже визначені чотири учасники чвертьфіналу: «ПСЖ» (Франція), «Атлетіко» (Іспанія), «Аталанта» (Італія), «РБ Лейпциг» (Німеччина).

У Лізі Європи відбулися шість з восьми перших поєдинків 1/8 фіналу. Єдиним учасником від України в турнірі є донецький «Шахтар». Підопічні Луїша Каштру у першому матчі мінімально перемогли на виїзді німецький «Вольфсбург» з рахунком 2:1.