15 березня 2020 10:00

Голкипер "Миная": "Динамо"? Мы все прекрасно понимаем, что это за команда"

Мало хто буде сперечатися, що одним з героїв історичного виходу «Минаю» в півфінал став Андрій Попович. Він не просто впевнено відстояв у воротах протягом 120 хвилин, а ще й відбив 3 післяматчевих пенальті і один забив сам. Саме завдяки Поповичу серія пенальті не завершилася після 5-ти ударів (а не відбий Андрій удар Квасного з «Інгульця», все закінчилося б інакше) і саме завдяки сейву голкіпера «Минаю» після удару Богдана Шуста ця серія завершилась на користь закарпатського клубу.


Сам Андрій в коментарі прес-службі зізнається, що він відчував, що буде серія пенальті. «За день до гри у мене було таке передчуття, - розповів він. – І ми відпрацьовували на тренуваннях серію, тому був готовий до такого сценарію».


Запорукою успіху стали хороша реакція та … міцні нерви. «Я розумів, що всі на нервах, на емоціях, коли почалася серія пенальті, - продовжив голкіпер. – І якщо я б почав нервувати, тоді перемоги ми б не побачили. До останнього намагався бути спокійним та холоднокровним, навіть коли програвали два голи. Добре, що все закінчилось добре».


Розповів Андрій і про пенальті, яке пробивав. «Побачив, що Васильович (В. Кобін – авт.) кричить «йди бий», то й пішов. Чи тренував раніше? Бувало, що просто для себе пробивав. І добре, що це знадобилося. Як вгадав удар Шуста? Просто відчув, що він буде бити у той кут і все. Взагалі, я дуже радий, що ми пройшли далі і переписали історію. Чекаю на півфінал. Нам випало грати з «Динамо» - ми всі чудово розуміємо що це за команда. Тому віддамо всі сили заради хорошого результату», - зазначив він.


До речі, слава, яка зараз оточує Поповича після гри з «Інгульцем» зі сторони ЗМІ, вболівальників та інших, йому не заважає. Він просто не надає цьому значення. «Так, увага є, але не зазнаюся, - зізнався він. – Я вже проходив таке. Сьогодні ти герой, а завтра – антигерой. Тому доволі спокійно до цього ставлюся. Готуємося до наступної гри».