14 березня 2020 16:00

Режиссер трансляций ТК "Футбол": "На домашнем стадионе "Руха" может действовать ВАР, если выполнить все требования"

Футбольний клуб «Рух» спільно з представниками офіційних телетрансляторів УПЛ провели інспекцію домашньої арени «жовто-чорних», аби окреслити необхідний список робіт для облаштування стадіону за усіма стандартами Української Прем’єр-Ліги.

ТАРАС ГОРДІЄНКО, технічний директор ФК «Рух»:
«Серйозність намірів нашого клубу підкреслюється не лише грою, а зокрема і тим, що ми серйозно задумуємось, де будемо грати в разі свого підвищення у класі. Схиляємось до того, що домашньою ареною в УПЛ має бути стадіон СКІФ, а тому зацікавлені, аби в найближчий час він відповідав усім стандартам проведення матчів Прем’єр-Ліги, так і трансляції цих поєдинків. Спільно з працівниками телеканалу «Футбол» провели інспекцію арени, аби окреслити потрібні роботи. Вже підписали документи між клубом і власниками стадіону - Львівським університетом фізичної культури, - які засвідчують спільне розуміння обох сторін у необхідності проведення деяких робіт на СКІФІ. В першу чергу, ми говоримо про потребу облаштування підігріву поля, збільшення ємності стадіону, створення медіазони. Розпочинати роботи будемо вкінці березня».


ДМИТРО КОРОТЧЕНКО, режисер футбольних трансляцій телеканалів «Футбол 1/2/3»: «Згідно регламенту та вимог телебачення на стадіоні потрібно побудувати сучасну телевізійну інфраструктуру. Перше, що кинулось в очі під час нашого візиту - треба перенести головну точку зйомки та офсайдні платформи на протилежний бік від головних центральних трибун. Місця для пересувної трансляційної техніки на території стадіону вистачає. На Скіфі може безперешкодно діяти система VAR, якщо виконати всі вимоги. З власного досвіду скажу, що на такі роботи трьох місяців буде цілком достатньо».