12 березня 2020 14:46

Дмитрий МИХАЙЛЕНКО: "Какие меры принимаются из-за коронавируса? Чеснок и лук нарезают в нашей столовой, много мыла появилось"

Головний тренер СК «Дніпро-1» Дмитро Михайленко на традиційному відкритому тренуванні поспілкувався із журналістами напередодні матчу проти «Маріуполя».


— Дмитро Станіславовичу, попереду знову зустріч з «Маріуполем». Вплине на цю гру те, як склався минулий матч?

— Так, вважаю, що це накладе свій відбиток на те, як гра складатиметься цього разу. Гадаю, що суперник вийде на матч дуже мотивованим, але теж саме буде стосуватися і нашої команди. У нас з «Маріуполем» однакова кількість очок, тому будемо грати тільки на перемогу, намагатимемося більше вести атакуючі, агресивні дії. Плюс є група переслідувачів, яка також ставить перед собою завдання грати в плей-офф, тому ця гра важлива для нас з усіх точок зору. Тут важливе і турнірне становище, і психологічна впевненість, якщо ми досягнемо позитивного результату — все це дуже важливо.

— Хто зараз готовий, а хто не зможе грати проти «Маріуполя»? Насамперед, який стан у Ігоря Когута?

— Ігор зараз не у загальній групі, і є у нас ще кілька футболістів, які почуваються не на сто відсотків. Сьогодні у нас відновлювальне тренування, тому завтра буде ключовий день, коли ми вже і ухвалимо рішення з усіх хворих гравців, хто і наскільки зумів відновитися. Можливо, і той же Когут повернеться до загальної групи, і ті хлопці, які зараз застудилися.

— Наскільки можна спрогнозувати склад «Маріуполя», враховуючи їх вчорашній кубковий поєдинок?

— Гадаю, що відсотків на 80 можна припустити склад суперника, просто навіть виходячи з того, хто буде пропускати гру з нами, і дивлячись на їхню обойму гравців і склад на сезон. Тому не думаю, що будуть якісь сильні сюрпризи, адже не так багато у них захисників залишилося.

— Зараз в країні усі обговорюють коронавірус. Які в команді приймають з цього приводу заходи, і чи готові дніпряни грати без глядачів?

— Ну, які заходи? Часник і лук нарізають у нашій їдальні, багато мила з’явилося на умивальниках (посміхається). Але, якщо серйозно, то зараз це найнагальніша проблема, яка взагалі є. Сподіваюся, що нас вона не зачепить, і ми її будемо лише обговорювати.