11 березня 2020 12:36

Андрей ГИТЧЕНКО: "Кубок отличается тем, что шансы здесь у всех"

За 22 матчі першого етапу «Десна» пропустила 15 м’ячів – це другий показник у лізі (на один м’яч менше побував у воротах «Шахтаря»). Про причини надійності чернігівської оборони, гру у форматі через два дні на третій та шанси на перемогу у Кубку поговорили з центральним захисником клубу Андрієм Гітченком.


– В останніх матчах Ви граєте у парі з Йоонасом Таммом. Наскільки вдалося знайти з ним спільну мову, та, взагалі, якою мовою спілкуєтеся на тренуваннях, під час ігор?


– Йоонас молодець. Зі зборів ми почали вчити його мови. Він, в принципі, розуміє. Щоправда самому побудувати речення йому ще важкувато. Є, звісно, якісь дрібні непорозуміння, але переважно все зрозуміло. Він підказує так само як й я, й Женя (Паст, – прим.). Ми розуміємо один одного.


– Протягом сезону у «Десні» були зміни фактично на всіх захисних позиціях – від опорних півзахисників до воротарів, проте за підсумками першого етапу наш захист – один з найнадійніших в УПЛ. За рахунок чого вдається досягти цієї надійності?


– Це робота всієї команди, не тільки захисників. На футбольний газон виходять по 11 футболістів, й всі 11 як обороняються, так й атакують.


– «Десна» вже провела 3 матчі за 7 днів. На цьому тижні протистояння з «Ворсклою», «Динамо»… Наскільки вдається витримувати такий темп, та в якому фізичному стані перебуваєте?


– Грати на другий-третій день цікаво. Майже немає тренувальної підготовки: гра, відновлення, перед ігрове тренування й знову гра. Колись я вже стикався з цим. Це цікаво. Так, важко, але з часом втягуєшся й нічого страшного у цьому немає.


– Попереду кубкова гра – зовсім інший турнір. Як Ви вважаєте, чи є шанси у «Десни» завоювати трофей у цьому сезоні?


– Кубок відрізняється тим, що шанси тут є у всіх. На цей час виграти може будь-яка команда. Думаю, колективи Першої ліги зможуть усіх здивувати… Побачимо.