11 березня 2020 12:04

Алексей ГУЦУЛЯК: "Пока у нас не готовы к VAR ни судьи, ни все стадионы"

Матч проти «Зорі» став першим, зіграним у Чернігові у футболці «Десни», для новачка команди Олексія Гуцуляка. На жаль, зіграти йому довелося лише 20 хвилин. Про протистояння з луганчанами, видалення, ставлення до VAR та про чернігівських уболівальників півзахисник розповів пресслужбі нашого клубу.


– Від деяких ЗМІ доводилося чути думку про те, що у Вас була можливість уникнути контакту з Юрченком. Як самі оцінюєте цей епізод: чи був час, щоб прибрати ногу? Та, якщо було порушення, чи тягнуло воно на «червону»?


– Зі свого боку я б не сказав, що це «червона». Я грав у м’яч, віддавав пас. Ліва нога в мене вже була опорною: я мав на неї встати, права була у повітрі, тому так й вийшло, що я наступив. Не хотів цього. Я не займаюся тим, щоб травмувати когось навмисно, чи щось таке. Навмисно я нічого не робив. Просто так вийшло. Суперник не дуже вдало вставив ногу…


– Поки особисто Вам не дуже щастить з VAR: спочатку відмінили гол у матчі з «Шахтарем», тепер – видалення з «Зорею». Як ставилися до цієї системи, скажімо, на початку лютого, та чи змінилося ставлення тепер?


– Вважаю, що поки що в нас не готові до VAR ані судді, ані усі стадіони. Не може бути так, що в одному турі в когось є VAR, а в когось – ні. Якщо VAR є, то він має бути на кожному матчі усіх команд. Тому що в когось за допомогою VAR можуть відібрати очки, а там де ця система не працювала… Можна згадати наш матч з «Шахтарем»: якщо б VAR’у не було, мій гол був би зарахований. Таких моментів багато, тому вважаю, що поки що Україна не готова до VAR.


– Матч з «Зорею» був для Вас дебютним перед рідною публікою у футболці «Десни». Чи встигли за 20 хвилин відчути домашню атмосферу?


– Відчувається, що уболівальники люблять команду, роблять усе, щоб команда вигравала. Так, 20 хвилин – це замало, але було чутно, як підтримують команду. Навіть коли я йшов з поля, мені аплодували. Приємно грати, коли тебе підтримують.


– Через дискваліфікацію, Ви не зіграєте у кубковому матчі з «Ворсклою». Наскільки команді буде складно у цьому протистоянні, адже зараз полтавчани здобули у чемпіонаті дві перемоги поспіль, здолавши донецькі «Шахтар» та «Олімпік»…


– Я не дивлюся на інші команди. Про нас теж можна сказати, що в нас зараз 3 перемоги поспіль, та й матч з «Шахтарем», вважаю, за грою був непоганим. Легко не буде, але ми маємо перемагати й проходити далі…