11 березня 2020 08:12

Сергей ШЕВЧЕНКО: "В "Таврии" денег и финансовых поступлений сейчас нет"

Головний тренер сімферопольської "Таврії" Сергій Шевченко в інтерв'ю медіа-центру IPC Херсон розповів про фінансову ситуацію в клубі, плани на кінець сезону 2019/2020 та кримських вболівальників.


- Наша ситуація трохи зрушила. Ми за місяць перед Кубком Криму нарешті зібралися на збори, розробили програму підготовки, зібрали футболістів, які все ще вірять в наше світле майбутнє і зміни з фінансами. Начебто на горизонті з'явилися спонсори, але поки вони мовчать. Ми чекаємо, сподіваємося ...


- Які ваші плани на третє коло сезону?


- Збалансувати команду, щоб футболісти звикли і розуміли один одного; запросити ще кілька футболістів, і ставити (високе) завдання. По-іншому не цікаво.


- Довго ходили чутки про те, що в Бериславі буде будуватися новий стадіон...


- Наскільки я знаю, там проводиться аудит ... Звичайно, така (сумна) ситуація - бренд, такі плани були, хотіли і бюст Заяєву поставити... Це все на рівні уряду і федерації футболу вирішувалося, але поки тиша.


- Чи вистачає команді по-мінімуму грошей?


- Грошей зараз взагалі немає. Те, що нам пообіцяли і поставили деякі умови - ми все виконали. Але фінансових надходжень немає. Це, звичайно, погано.


- Футболісти отримують зарплату?


- Ні.


- А в чому проблема? Хто це пообіцяв і не фінансує?


- Вибачте, я поки не можу про це говорити. Ми все ще сподіваємося. Це дуже серйозні люди, і я думаю вони слів на вітер не кидають.


- Чи можливий переїзд команди в інше місто?


- А де ми потрібні? Мені якось на прес-конференції в Дніпрі ставили подібне питання: чому не в Херсоні? Тому що там є "Кристал". Я питаю у відповідь: а тут в Дніпрі потрібна "Таврія"? Відповідають: ні, у нас є "Дніпро". Так що дякую Бериславу, що вони нас поселили, створили всі умови.


Ми знаємо таку команду, як "Арсенал" (Київ), у якій все в автобусі було - не потренуватися, нічого. А в Бериславі всі умови створені. А якщо ще й стадіон...


Я за ці чотири роки, як "Таврія" переїхала з Криму на материк України, не можу зрозуміти - як у такого бренду немає спонсора? Невже це нікому не цікаво?


- Чи продовжують приїжджати на матчі вболівальники з Криму?


- Приїжджати стало менше, та й в цілому відвідуваність впала, тому що всі хочуть перемог. А так - цікавляться, дзвонять...


- Можете передати привіт вболівальникам.


- Величезний привіт нашим уболівальникам, здоров'я, миру і всього доброго (посміхається).