10 березня 2020 14:28

Сергей НАГОРНЯК: "Прекрасно, что кроме "Динамо" и "Шахтера" у нас есть другие замечательные школы, которые составляют хорошую конкуренцию лидерам"

Після завершення Зимового Кубку ДЮФЛУ-2020 серед команд U-16, в якому переміг донецький «Шахтар», своїми враженнями від турніру на сторінці Дитячо-юнацької футбольної ліги України у Facebook поділився головний тренер юнацької збірної України U-16 Сергій Нагорняк.


Нові імена для збірної

«Звичайно, я побачив нових кандидатів до збірної. Це чудово, що проводяться такі турніри. Цього року тут підібралися чотири команди, які демонструють чудовий комбінаційний футбол. Що стосується нових гравців, то дійсно — ми побачили в цих матчах кандидатів. Думаю, що на найближчому зборі в команді будуть новачки. Деякі гравці заслуговують на те, щоб їх запросили до лав збірної».

Про невихід «Динамо» до фіналу

«Невихід «Динамо» до фіналу на перший погляд можна вважати сенсацією турніру. Кияни завжди вирізнялися гарною юнацькою школою. Але коли я подивився гру динамівців із запоріжцями, то побачив, що суперник виглядав краще за столичну команду. І це прекрасно, що, окрім «Динамо» й «Шахтаря», у нас є чудові інші школи, які складають гарну конкуренцію лідерам. Так з'являються нові гравці, нові кандидати для збірної».

Найближчі плани збірної U-16

«Що стосується найближчих планів збірної U-16, то в березні в нас буде два товариські матчі проти Чехії. Потім, у квітні, відбудеться турнір розвитку у Фінляндії. Там будуть гарні суперники — господарі, збірні Австрії й Гани. Потім ще буде Турнір Віктора Баннікова в Києві. Тому ми плідно готуємося, щоб восени розпочати офіційні поєдинки кваліфікації Євро».