7 березня 2020 18:57
3

"Александрия" - "Динамо" 1:3. Отчет о матче. Во второй этап - со второго места

Київське "Динамо", виходячи на поле стадіону "Ніка" в Олександрії, вже знало, що дещо раніше "Десна" у Чернігові обіграла "Зорю" (1:0). А це означало, що, у разі перемоги, кияни займали б друге місце за підсумками першого етапу чемпіонату.


Олексій Михайличенко знову перетасував склад, повернувши в старт Бущана, Сидорчука, Шепелева, Вербича, Русина, Буяльського і Миколенка (останні двоє пропускали поєдинок з "Колосом" через дискваліфікацію). Щодо Шапаренка, то Микола не потрапив у заявку через проблеми зі здоров’ям.


Команди доволі активно розпочали зустріч. Спочатку на "побачення" з Бущаном після масованої атаки "Динамо" ледь не втік Лучкевич. Втім, його наздогнав Караваєв. А на 8-й хвилині воротар киян не зовсім впевнено зіграв на виході, і м’яч від голови Задераки прямував у бік рамки. Щоправда, сам Георгій встиг виправити ситуацію.


Ближче до середини тайму футболісти "Олександрії" почали фолити. Дісталося по черзі Шабанову та Буяльському. Після чого Юрій Можаровський не витримав і показав жовту картку Задераці. За удар ліктем в обличчя Миколенку. Власне, на іншу гру від господарів очікувати не доводилося.


Перший небезпечний момент біля воріт підопічних Шарана виник на 21-й хвилині, коли після "стінки" Вербич пробив у ближній кут – Паньків у стрибку перевів м’яч на кутовий. Після навісу від прапорця зумів пробити головою Попов, проте вийшло неточно.


"Олександрія" відповіла за хвилину. Розіграш кутового завершився скиданням під удар Лучкевичу, але Валерій із вигідної позиції з лівої ноги відправив м’яч на трибуни. А ще за кілька хвилин черговий навіс завершився зрізкою Миколенка (від спини у верховій боротьбі) у бік власних воріт. Однак Бущан виявився напоготові.


"Жовто-чорні" великі сили покладали на жорстку боротьбу. Не цураючись при цьому порушувати правила. Так, протягом п’яти хвилин жовті картки отримали Стецьков і Довгий. Як підсумок – відразу троє гравців "Олександрії" повинні були діяти у другій половині набагато обережніше, щоб не залишити свою команду у меншості.


Напівмомент на 41-й хвилині мав Русин. Караваєв подав з правого флангу, Назарій прийняв м’яч, проте бити з розвороту йому було не зовсім зручно. Тому і удар і вийшов неточним.


І все ж, "Динамо" вдалося відзначитися на останній хвилині першого тайму. Вербич подав кутовий, м’яч від стегна Попова потрапив до Миколенка, який прострілив на лінію воротарської, де вчасно свою ногу підставив сьогоднішній іменинник Шабанов!


У цьому моменті щось не сподобалося Паньківу, який висловив претензії арбітру, за що був попереджений. А дещо згодом уже і Володимир Шаран отримав аналогічне покарання. Не витримали нерви й у тренера олександрійців.


Другий тайм розпочався не менш нервово, аніж закінчився перший. Спочатку Довгий намагався пробити через себе, але першим на м’ячі опинився Попов. Денис виніс "круглого" подалі, після чого отримав удар бутсою в голову. Можаровський без вагань показав Довгому другу жовту, а з нею – і червону картку.


Арбітр на цьому не зупинився і протягом наступних хвилин показав жовте "світло" Сидорчуку та Миколенку. У цей же проміжок часу Бущан врятував "Динамо" після удару головою від Задераки, перевівши м’яч з-під перекладини на кутовий. Незважаючи на вилучення, саме "Олександрія" володіла ініціативою та йшла вперед.


Однак такого запалу вистачило господарям ненадовго. Раз по раз захист "Олександрії" провалювався, і на 60-й хвилині простріл Шепелєва завершився точним ударом головою Буяльського. Віталій подвоїв перевагу "біло-синіх"!


Та все ж Юрій Можаровський вирішив додати інтриги цьому протистоянню, призначивши сумнівний пенальті у ворота "Динамо". Сидорчук виносив м’яч з власного штрафного майданчика, а його супротивник вирішив пробити у падінні головою. Рефері вказав рукою на 11-метрову позначку, хоча капітан киян не грав високо піднятою ногою. Врешті-решт, Гречишкін переграв Бущана...


Олександрійці вирішили, що Можаровський і надалі має їм допомагати, тому дуже активно апелювали після чергового падіння у штрафному майданчику "Динамо". Сітало та Шабанов впали під час прострілу з флангу, і Артем та його партнери вимагали ще один пенальті. Сам арбітр був іншої думки.


У середині другої половини зустрічі попросив заміну Сидорчук. Сергій отримав ушкодження, і розуміючи, що у нього вже є картка, залишив поле завчасно. Замість нього вийшов Кадірі. І в першому ж підкаті зніс Лучкевича. Сам підкат був чистий, Момо зіграв у м’яч, проте Валерій травмувався і не зміг продовжити гру.


Попри те, що динамівці мали чисельну перевагу, господарі продовжували чинити тиск на володіння Бущана. І складалося враження, що матч точно не закінчиться саме з рахунком 1:2.


Так і сталося. Під завершення зустрічі "Олександрія" остаточно втомилася. Натомість у "Динамо" вийшов Пиварич, який по суті і створив третій гол. Йосип прорвався лівим флангом і прострілив. Удар Шепелєва прийняла на себе стійка, а от Миколенко на добиванні був точним. Саме Віталій взяв усі питання про переможця цього поєдинку!


Таким чином, "Динамо" завершило перший етап чемпіонату на другому місці, набравши 45 очок. І наступний свій матч кияни проведуть вдома проти "Десни". Базова дата – 14 березня. А сім днів опісля відбудеться українське "класико".

Хто зна, в якому матчі Циганков гратиме, а в якому буде відпочивати. То готовий, то вже ні. Не тягне пацан. Треба продавати. Тут же багато хто волав:"Тікай, Вітя, тікай!". Я теж думаю, що пора. Головне, щоб хтось купив.
По составу Динамо намного сильнее и Зарю и Десну,НО по всему остальному-нет и вот большой вопрос,как распорядится всем этим Динамо?если как обычно,то второго места не видать(((((
На 2 место вернулись и это радует, но впереди второй этап, где каждый матч будут серьезные соперники и как с ними играть непонятно. Кроты любят подосрать своими делениями на шестерки, так бы уже закончили вторыми и все. А тут еще попробуй ужержись. Игра ужасная, результат хороший, всех поздравляю. С Цыгавнковым будет повеселее в атаке однозначно в кубковой игре, Караваева вернуть заре с доплатой, чтоб только забрали))