6 березня 2020 18:34
2

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Если "Динамо" не займет второе место, я буду требовать крови и отрубленных голов"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло в ексклюзивному інтерв’ю «Рейтинг Букмекерів» розкритикував виступи «Динамо» після зимової перерви та поділився поглядом щодо дискваліфікації Бєсєдіна за допінг.


– Як вам «Динамо» після зимового антракту в чемпіонаті України?

– Старт був негативним. Навіть останній матч проти «Колоса» «Динамо» виграло за дуже поганої гри. Команда важко входить у весняну сесію. Які причини? Для цього треба знати, в якому функціональному стані підійшли після зборів гравці, які показники тестів були. Не можу сказати, що гравці недотреновані чи перетреновані. Проте результати говорять, що не все гаразд.

«Динамо» – закритий клуб, отримати якусь інформацію важко, тому можна лише здогадуватися. Я бажаю тренерському штабу розібратися з проблемами, знайти ключі до підопічних і почати стабільно перемагати. Втім, поки що кожен матч викликає сумніви щодо позитивного підсумку. Раніше за результати «Динамо» можна було не переживати, а зараз вони викликають занепокоєння. Тим паче кожен клуб грає проти киян з подвійною самовіддачею. Це ми бачили з «Ворсклою» і «Дніпро-1».

– Поразка від дніпрян узагалі стала справжньою сенсацією.

– Так, але не можу сказати, що «Дніпро-1» в тому матчі домінував. Просто кияни допустили багато помилок, які мали індивідуальний характер і тактичний. «Динамо» намагалося в турборежимі відігратися, проте креативу в діях не було.

Заміна Шапаренка на 30-й хвилині мене змусила задуматися. У нього не було травми, це було зрозуміло. Микола лише заробив жовту картку та, вочевидь, не виконав установку тренера. Молодими гравцями треба керувати, але в команді не все гаразд у цьому плані. Таке в мене склалося враження з реакції гравців і бажання тренера обійти гострі кути.

Здивувало, що після зимових зборів якихось тактичних змін чи інновацій я не побачив. Команда важко долає насичену оборону. Звідси два питання. У команді немає креативних гравців? Цей нюанс не відпрацьовується у тренувальному процесі? Це нікому не зрозуміло, навіть мені. Не подумайте, я не кидаю камінь у бік тренерського штабу. Швидше за все, фахівці роблять усе можливе.

– Які у вас прогнози на гру «Динамо» проти «Олександрії»?

– Команда Шарана – незручний для киян суперник, який гратиме з подвійною мотивацією. Впевнений, що «Олександрія» гратиме в закритий футбол. Якщо «Зоря» зі Скрипником може зіграти у футбол проти «Динамо», то «Олександрія» на такий крок не піде. Господарі закриються на своїй частині поля та будуть «сидіти в окопах», сподіваючись на контратаки чи стандартні ситуації. «Динамо» потрібно бути готовим до в’язкої гри. Проте я вважаю, що кияни знайдуть свій момент, а якщо заб’ють першими, то можуть забити і другий, і третій гол. Я з оптимізмом прогнозую, що «Динамо» виграє в «Олександрії» в два м’ячі.

– Очікування фінальної позиції «Динамо» в чемпіонаті такі ж оптимістичні?

– Буде боротьба за друге місце. Втім, я думаю, що кияни посядуть місце, яке дозволить виступити в кваліфікації Ліги чемпіонів. Якщо ж цього не станеться, то я як киянин і вболівальник (підкреслюю: не як спеціаліст) вимагатиму крові та відрубаних голів.

– Що ви думаєте про дискваліфікацію Бєсєдіна? Чи вірите, що в професійному клубі лікар може сплутати пігулку?

– Не хочу захищати доктора, клуб чи футболіста. Втім, у Європі було вже багато схожих випадків через помилку доктора. Існує таке поняття як людський фактор. Таке життя, всі можуть помилитися. Можливо, в медичного працівника проблеми з зором? Навіть таке допускаю.

Те, що дискваліфікували Бєсєдіна лише на рік, говорить про те, що аргументацію гравця та клубу взяли до уваги. Зі свого досвіду можу сказати, що це покарання – не суворе. Якби довели вину та намір, дискваліфікація могла бути на три-чотири роки. Швидше за все, вердикт був «докторська помилка».

Скажу вам інше, допінг практично не дає перевагу у такій грі як футбол. Це ж не легка атлетика. Його якщо і використовують, то лише в цілях відновлення. У футболі витривалість і кількість кілометрів відіграють мінімальне значення. Це ж гра з м’ячем, якщо ти бігаєш, ти не обов’язково граєш у футбол.

Тарас Гончар
Так Беседин в основном и бегал, а не играл в футбол.
А когда динамо будет занимать Первое место?