5 березня 2020 21:07
5

Официально: УПЛ в сезоне-2021/22 будет состоять из 16-ти клубов

У сезоні-2021/22 у Прем'єр-лізі України гратимуть 16 колективів.


Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко.


"Збільшення кількості клубів-учасників УПЛ до 16, трансформація чемпіонату молодіжних команд і справжня революція в жіночому футболі з сезону 2021/2022 — головні підсумки сьогоднішнього засідання Виконкому Української асоціації футболу. Але про все по-порядку.


Важливим і позитивним рішенням Виконкому стало повернення до формату проведення чемпіонату УПЛ за участі 16 клубів, який запрацює в сезоні 2021/2022. Це одна з головних ознак того, що український футбол зростає після кількох надзвичайно складних років в умовах війни і економічного спаду. Це нові можливості для росту клубів і залучення вболівальників на стадіони в різних куточках України.


Загалом сезон 2021/2022 обіцяє стати переломним і надзвичайно результативним для всього українського футболу. Адже в цей період:


- розглянувши пропозицію УПЛ плануємо провести трансформацію чемпіонату молодіжних команд;


- з сезону 2021/2022 плануємо покрити технологією VAR всі матчі чемпіонату України та остаточно викорінити ганебну практику договірних матчів.


Також радий повідомити, що сьогодні Виконком затвердив стратегію розвитку жіночого футболу на наступні 4 роки, яка передбачає справжню революцію в клубному жіночому футболі. Зокрема, це обов’язкова наявність жіночих команд у всіх клубах УПЛ — гарний подарунок нашим футболісткам до Свята весни.


Це цілі, для реалізації яких ще потрібно чимало зробити, але виконання яких дозволить нам підняти український футбол на якісно новий рівень", - написав Павелко.

Цей тип знає, що робить. Ніби то він доволяє 16 клубів. І нібито деякі з них самі відмовляться через відсутність коштів. І залишиться 10 клубів або 2 маріупольських. Хіба ще за Ворсклу заплатять. Щоб було троє.
Популизм. Мало матчей ,типа Карпаты 0- 4 Александрия или Мариуполь 3
-0 Ворскла ?
Это все отлично, но "Зокрема, це обов’язкова наявність жіночих команд у всіх клубах УПЛ — гарний подарунок нашим футболісткам до Свята весни." Вот это будет задница для клубов, и так денег нет, а еще содержать бесполезную женскую команду. Некоторые пойдут под откос с такими нововведениями, но я думаю не пройдет эта норма. Если не ошибаюсь, у нас ни одна команда УПЛ не имеет женской секции. У динамо была в 90-е, вроде даже чемпионом становилась, но разогнали за ненадобностью.
Сховати
Дід Панас, оттолерастились в угоду УЕФе. Через пару лет обязательно введут команду третегопола наверное в Европе. По факту, 16 команд в УПЛ, это опять практически безальтернативная 1 лига, с 2-3 командали лифтами.
Сховати
Динамовское Сердце, Еще должна быть команда из афроафриканцев, но ту расизм.