4 березня 2020 19:26

Экс-динамовец будет играть за второлиговый "Калуш"

ФК "Калуш" підписав оборонця з колосальним досвідом виступів в УПЛ! Знайомтесь, черговий новачок клубу - Сергій ВОРОНІН.


Сергій Воронін (24.03.1987) – захисник, на юнацькому рівні захищав кольори столичних «Арсеналу», «Динамо» та ФК «Відрадний». У 17-річному віці дебютував на дорослому рівні, поповнивши склад київського «Динамо-3», яке на той час виступало у Другій лізі. Згодом був переведений до першолігового «Динамо-2» та на правах оренди виступав у столичному «ЦСКА». Після розставання з «динамівцями» спробував свої сили за кордоном, виступаючи у «молодіжках» польської «Лехії» та бухарестського «Динамо».


У 2008 році повернувся на Батьківщину, де захищав кольори броварського «Нафкому», «Княжі-2» та вінницької «Ниви», разом з якою став переможцем Кубка української ліги та виборов срібні нагороди Другої ліги. На тлі успіхів у складі «зелено-білих» був запрошений до складу прем’єр-лігового ФК «Севастополь». Дебютував в еліті українського футболу у домашньому поєдинку севастопольців проти «Шахтаря» (0:1). Загалом відіграв 87 поєдинків у футболці кримського клубу у змаганнях УПЛ та Першої ліги.


Після розформування «моряків» перебрався до луцької «Волині», де не зумів стати основним, тож вже у 2015-му році поповнив ряди кам’янської «Сталі», яка на той час замінила донецький «Металург» в Українській Прем’єр-лізі. У складі «сталеварів» провів 34 матчі в еліті, ставши основним оборонцем команди.


На жаль, «Сталь» повторила долю «Севастополя», тож Воронін відправився у Першу лігу, де півсезону відіграв у складі ПФК «Суми» (9 матчів). Влітку 2018-го року знову повернувся в УПЛ, ставши гравцем ПФК «Львів», за який зіграв 22 поєдинки і відзначився двома забитими м’ячами. Останнім клубом досвідченого оборонця був першоліговий "Чорноморець" (15 матчів).