27 лютого 2020 15:35

СК "Днепр-1" - "Динамо" 1:4. Первенство U-21. Отчет о матче

20-й тур молодіжного чемпіонату України відкривав матч за участі київських динамівців, які зустрілися на виїзді з командою СК «Дніпро-1».


Гра відбулася на штучному газоні критого манежу навчально-тренувальної бази «Дніпро».

Не встигли динамівці як слід адаптуватися до покриття дніпровського манежу, як господарі поля відкрили рахунок. Гол було забито після стандартного положення. Шинкаренко виконав кутовий з лівого флангу, м’яч зависнув у повітрі над штрафним майданчиком, де за нього точилася верхова боротьба і, зрештою, відскочив до Богомаза, який ударом з лету з близької відстані відправив його до сітки.


Однак динамівці дуже швидко відігралися і теж після стандарту. Під час навісу до штрафного майданчика «Дніпра-1» Кіреєв порушив правила проти Мащенка, і головний арбітр зустрічі Анастасія Романюк призначила 11-метровий у ворота господарів поля. Пенальті взявся виконувати сам постраждалий і відправив м’яч у нижній правий від голкіпера кут. Зновенко вгадав напрямок удару, проте не дотягнувся до м’яча.

На 29-й хвилині гри ситуація повторилася. Після вертикального пасу з глибини та відкидки від Шулянського першим на м’ячі був Мащенко, проте його знову збив у штрафному майданчику Кіреєв. Цього разу 11-метровий виконав Надольський, який упевнено розвів м’яч та голкіпера по різних кутах.


Динамівці володіли ігровою перевагою в першому таймі і в другому продовжили домінувати на полі. У продовж другої половини зустрічі Юрій Мороз провів ряд замін. Зокрема першим на полі з’явився зимовий новачок Беніто, який відзначився голом у своєму дебютному матчі у чемпіонаті U21. Взяв участь у грі і Сухоручко, який отримав пошкодження під час гри минулого туру проти «Ворскли». Ще кілька замін відбулися у заключні хвилини гри.


Дніпровцям вдавалося зберігати інтригу до заключних хвилин гри, проте «біло-сині» все ж забили третій гол. Його автором став Надольський, який оформив дубль на 89-й хвилині. Прийнявши м’яч перед штрафним майданчиком, він підробив його під ліву ногу та ударом з-під захисника відправив у нижній кут воріт. Остаточну крапку у матчі поставив Сухоручко, який на останній компенсованій хвилині ударом у дотик замкнув на ближній стійці простріл Надольського з лівого флангу.

Таким чином, як і в першому колі «Динамо» забило у ворота «Дніпра-1» чотири голи. Завдяки цій перемозі «біло-сині» очолили турнірну таблиці першості та чекають очної зустрічі головних конкурентів у боротьбі за чемпіонство, «Ворскли» та «Шахтаря», яка відбудеться в неділю.


Чемпіонат U21. 20 тур

«Дніпро-1» - «Динамо» - 1:4 (1:2)

27.02.2020. Дніпро. Критий манеж НТБ «Дніпро»

«Дніпро»: Зновенко, Сидоренко, Кіреєв, Заєць, Хижняк, Соловйов, Ховайко (Волинець, 84), Литвиненко (к), Сабатіні (Тяпкін, 61), Шинкаренко (Бацман, 78), Богомаз.

«Динамо»: Кучерук, Романчук, Білошевський (к) (Волошин, 84), Надольський, Блізніченко (Беніто, 61), Шулянський (Сухоручко, 67), Забарний, Сирота, Мащенко (Кузик, 90), Вівчаренко (Єфіменко, 90+1), Скорко.

Голи: Богомаз (4) – Мащенко (9, з пенальті), Надольський (30, з пенальті, 89), Сухоручко (90+3)