25 лютого 2020 12:05

Вербич и другие. Поздние победные голы "Динамо" в УПЛ

Стартовий тур 2020 року увібрав в себе чимало цікавих фактів та різноманітних рекордів


У трьох матчах команди здобували перемоги завдяки голам у компенсовані (!) до другого тайму хвилини. При цьому лідер чемпіонату «Шахтар» зумів здолати опір «Десни» аж на 5-й (!) компенсованій хвилині – зусиллями Марлоса, який став співавтором найпізнішого переможного гола «помаранчево-чорних» у Чемпіонатах України. До того ж Марлос забив свій ювілейний, 60-й гол, в УПЛ: 51 – за «Шахтар» та 9 – за «Металіст». Подією у Харкові став і 300-й матч Тараса Степаненка у складі «Шахтаря» в усіх турнірах: 196 – у Чемпіонатах (ЧУ), 64 – в єврокубках (ЄК), 31 – у Кубку (КУ) та 9 – Суперкубку (СК). Степаненко став 10-м «гірником», який підкорив цей рубіж за часів незалежності України.


Під завісу матчу з «Ворсклою» вирвало перемогу і «Динамо» – після влучного удару Беньяміна Вербича на 1-й компенсованій хвилині до другого тайму. Цікаво, що динамівці вже 12 (!) разів в УПЛ забивали переможні голи у заключні компенсовані хвилини поєдинків. А для Вербича це вже другий такий переможний гол у поточному Чемпіонаті Favbet Ліги – після влучного удару на 2-й компенсованій хвилині матчу, який відбувся 25 вересня минулого року у домашній грі з «Маріуполем». Виділимо в минулому турі і Євгенія Смирного з «Колоса», який устиг забити переможний гол у ворота «Олександрії» на 2-й компенсованій хвилині матчу.


Подією 19-го туру стала і 50-та домашня перемога «Динамо» при Олексію Михайличенку в усіх турнірах: 35-та – у Чемпіонатах, 8 – у єврокубках та 7 – в Кубку. Виокремимо і 246-й матч «Шахтаря», який у ролі господаря поля зберіг свої ворота «сухими» у Чемпіонатах, повторивши при цьому рекорд УПЛ, який належав «Динамо».