22 лютого 2020 15:49

Юрий МОРОЗ: "Возможно, психологическое состояние и физические кондиции не позволили Цитаишвили реализовать пенальти"

Старший тренер «Динамо» (U21) Юрій Мороз прокоментував перемогу своїх підопічних над полтавською «Ворсклою» (3:2).


- Здалося, що сьогодні – тренування з підвищеною відповідальністю, особливо по першому тайму та пропущеному першому голу...

- Думаю, що Нещерет припустився помилки. Але скажу, що команда – молодці. Вони вийшли та допомогли Руслану психологічно заспокоїтися.

- Але вдалися сильні заміни, Мащенко і Беніто забили по м'ячу. Як оціните їх дії?

- Мащенко – це була заміна Сухоручку, який залишив поле в першому таймі. Молодець, вийшов, активно діяв, забив, хоча він і не гравець атаки. І Беніто, який вийшов і першим дотиком забив, – теж молодець. Сьогодні у нас був дефіцит гравців групи атаки. Але хотілося б говорити не про результат, а про якість гри. Сьогодні в першому таймі була «зимова сплячка» й такий «морозний стан». І, як би ми не закликали хлопців, скільки б не казали, що потрібно весь час домінувати на полі та швидко реагувати на зміни, в першому таймі це відбувалося гірше. У другому вже вийшли, м'яч більш-менш контролювали, реалізація перестала страждати. Були хороші моменти, але є над чим працювати. Перший тур після паузи, хвилювання, і помилка Нещерета – це теж як приклад. Виграли, заробили три очки, але хотілося би поліпшити якість гри. Особливо їхнє розуміння, ставлення до самої гри.

- Цитаїшвілі не реалізував пенальті – це теж приклад хвилювання?

- Один із моментів. Він хотів забити, але, можливо, психологічний стан та фізичні кондиції не дозволили йому реалізувати пенальті. А так, хлопці – молодці, всіх із перемогою!