21 лютого 2020 14:55

Дозаявки ПФЛ: пополнение "Авангарда", перезагрузка "Черноморца"

Як і передбачено графіком заявки, клуби Професіональної футбольної ліги розпочали процедуру поповнення новими футболістами. Знайомимо з новими та знайомими обличчями в складі команд-учасниць чемпіонату України з футболу.


Краматорський «Авангард» (восьме місце на час зимової перерви в Першій лізі) дозаявив наразі трьох гравців. 27-річний півзахисник Олександр Цибульник прибув із «Черкащини», має за плечима серйозну школу київського «Динамо» та вікових збірних України. 22-річний півзахисник Денис Долінський останнім часом виступав за вінницьку «Ниву». Вихованець одеського футболу має медальні здобутки під час виступів у пам’ятній команді «Жемчужина» (Одеса). А от 28-річний форвард Владислав Нехтій повертається із «Колоса» фактично в рідну команду – гравець, який виступав за дубль «Шахтаря» та провідні клуби Казахстану, чудові роки в своїй кар’єрі провів якраз у «Авангарді».


Додамо до цієї інформації й посилення «Авангарду-2» – колектив поповнився п’ятьма новачками: Михайло Абрамов, Євген Нечосов, Данило Савченко, Микита Хаджинов та Вадим Хруленко – це молоді гравці 2001-2002 років народження.


Харківський «Металіст 1925» (сьоме місце на час антракту Першої ліги) має трьох нових гравців. 27-річний захисник Сергій Ченбай прибув із «Кременя», вихованець столичного футболу колись подавав надії в «Ворсклі» та спроможний зіграти й у півзахисті 25-річний хавбек Максим Банасевич – зі львівського «Руху», колись був досить перспективним у «Зорі» та «Десні», викликався в вікові збірні України. Нарешті, 26-річний форвард Роберт Гегедош прибув із «Минаю», а колись проходив вишкіл у «Говерлі» та… дублі «Металіста».


Одеський «Чорноморець» (10 місце в Першій лізі на проміжному етапі) із 15 наявних у заявці 13 – новачки цієї команди. Серед них:


воротарі – Віталій Мирний («Андіжан» Узбекистан) та Олексій Паламарчук («Балкани»);


захисники – Євгеній Зубейко (ФК «Мінськ» Білорусь), Михайло Калугін («Дняпро» Білорусь), Станіслав Микицей («Єлгава» Латвія), Андрій Слінкін (МФК «Миколаїв»);


півзахисники – Артур Авагімян («Алашкерт» Вірменія), Олексій Зінкевич («Агробізнес»), Владислав С. Клименко («Інгулець»), Віктор Лиховидько («Гірник-Спорт»), Роман Попов (МФК «Миколаїв»), Кирило Сіліч («Юнайтед Вікторі» Мальдіви);


нападник – Ігор Сікорський («Агробізнес»).


Відзначимо, що серед дебютантів є й новачки, які раніше виступали в складі «моряків» чи інших одеських команд – Слінкін, Зубейко, Сіліч і Клименко.


Є новачки й у складі «Чорноморця-2»: 18-річні Ілля Войніков і Владислав Шуховцев, 19-річні Станіслав Іванік, Владислав О. Клименко, Богдан Курілко, Олександр Михайліченко, 16-річний Олексій Пориваєв, 21-річний Денис Янаков, 22-річний Роман Яловенко. Найкраще відомі серед цих гравців воротар Курілко (прийшов із херсонського «Кристалу») та півзахисник Янаков (подавав неабиякі надії в молодіжному складі «Динамо» з Києва).