11 лютого 2020 15:51

Мохаммед КАДИРИ: "Чем более универсальным игроком ты являешься, тем больше пользы можешь принести команде"

Ганський універсал «Динамо» розповів про те, як команда готується до сезону та про свої таланти, як на футбольному полі, так і поза ним.


- Момо, як почуваєш себе на цих зборах?

- Мені подобається те, як проходять наші тренування. Ви бачите, як усі гравці стараються під час цієї міжсезонної підготовки. Всі хочуть набрати хорошу форму до старту офіційних матчів сезону і докладають для цього максимум зусиль.


- Наприкінці сьогоднішнього тренування три команди змагались у тому, аби забити якомога більше голів ударами з-ха меж штрафного майданчика. Це одна з ваших улюблених вправ?

- Вона не тільки захоплююча, а і дуже корисна. Наразі відпрацювання цього елементу дуже важливо. Голи – це те, на що чекають уболівальники, заради чого йдуть на трибуни. Подібні вправи допомагають відпрацювати удари. Кожен гравець має вміти забивати голи.


- Також ця вправа, напевно, допомагає трохи розслабитись в кінці тренування, адже додає позитивних емоцій, гравці жартують…

- Так, інколи ми жартуємо один над одним, адже завжди хтось виграє, хтось програє. Але моя команда завжди виграє (посміхаючись). Насправді у нас в команді є справжні снайпери, для яких забити гол з-за меж штрафного – не проблема.


- Те саме продемонстрував і ти у матчі з «Борацом», якому забив з доволі далекої відстані…

- У мене теж непогано поставлений удар. І я не вперше забиваю подібний гол. У тому епізоді, коли я вже обвів гравця, звільнився з-під його опіки, справу вже було по суті зроблено. Я вже бачив м’яч у сітці воріт ще до свого удару.


- Під час цього збору «Динамо» здобуває дуже впевнені перемоги. Команда набрала хорошу форму?

- Так, ми дуже продуктивно працюємо. Тренерський штаб детально нам пояснює, як ми маємо рухатись, забивати голи. Багато уваги приділяється і біговій роботі, фізичній витривалості. І це нам допомагає. Так і має бути, на зборах ми маємо викладатися на всі сто відсотків на тренуваннях, в іграх, аби підійти до сезону у відмінній формі. Щодо мене, зараз я почуваюся у чудовій формі.


- Особисто для тебе робота на зборі не здалася важкою? Ти звик до таких навантажень?

- Ні, я добре витримую ці навантаження. Та й всі інші гравці справляються, ніхто не скаржиться. Всі розуміють, що їм це потрібно. Тому кожен працює на максимумі.


- Ти вже пограв у «Динамо» на позиції опорного захисника і центрбека. Чи однаково комфортно себе почуваєш на обидвох позиціях?

- Грати у захисті для мене зовсім не важко, адже у моїх попередніх командах я теж грав у захисті. Так було і у «Аустрії», і коли я грав іще в Гані. У тульському «Арсеналі» всі матчі я провів у півзахисті. Для мене зовсім не важко закрити будь-яку з цих позицій. Вважаю, що гравець не має бути прив’язаним до однієї позиції. Чим більш універсальним гравцем ти є, тим більше користі можеш принести команді.


- Чи легко тобі комунікувати з партнерами по команді? Хто твої найкращі друзі?

- Через мою неідеальну англійську хлопці часто сміються з того, що я говорю. Але я вважаю, що це добре. Адже ми – як одна сім’я, тому ми маємо спілкуватися, жартувати один з одним, саме тоді ми стаємо справжньою єдиною командою, де кожен один за одного. Ще всі жартома хочуть мене ударити, це такий жарт у команді, не знаю чому. Але всім весело, тому я не проти.


- Хлопці кажуть, що ти найвеселіший у команді. Це правда?

- Думаю, це теж мій талант. У кожній команді де я грав, я починаю жартувати з усіма. І всі хочуть мене вдарити. Не знаю чому. Можливо, і ви хочете це зробити (сміється).


- Хто ще крім тебе має такий талант у команді? Можливо, одесит Жора Бущан?

- О так, це точно він. Кожен день ми з ним жартуємо, іноді навіть жартома боксуємо. Я кажу йому, спробуй поцілити мені в носа – і він пробує. Тоді я йому кажу – все, Жора, досить. Та головне, що нам весело разом.