4 лютого 2020 14:06

Александр ПЕТРАКОВ: "Не хотелось терять возможность сыграть с Англией"

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Олександр Петраков перевірить своїх підопічних у матчах із топовими командами Європи.


Сьогодні вранці юнацька збірна України (футболісти не старші 2003 року народження) вилетіла до Іспанії. Там синьо-жовті проведуть три товариські поєдинки: 6 лютого — з Англією, 8-го — з Бельгією й 10-го — знову з Англією (початок усіх матчів — о 17.00 за київським часом).


А напередодні керманич команди Олександр Петраков розповів про очікування від цього збору:


— Майбутній збір можна назвати одним із найпрестижніших за весь час моєї роботи в юнацьких збірних. Англійці, які свого часу захотіли співпрацювати з Україною, у вересні минулого року надіслали пропозицію провести в лютому товариський матч. Не хотілося втрачати таку нагоду зіграти з однією з найсильніших збірних Європи. Більше того, на прохання англійців ми проведемо з ними в інший день ще один спаринг, після якого, як би поєдинок не завершився, проб'ємо серію 11-метрових.


— Бельгію, ще одного нашого суперника, думаю, особливо представляти не потрібно. Усі знають, що футбол у цій країні зараз на підйомі. Тому користь від цього збору переоцінити дуже важко.


Нагадаємо, що в березні збірна України посперечається за путівку до фінальної частини Євро-2020 (U-17) із господарями турніру, турками (25-го числа), а також командами Білорусі (28-го) й Греції (31-го). Переможці груп і сім кращих других команд (за результатами матчів із першою та третьою збірними своєї групи) вийдуть до фінальної стадії, де приєднаються до господаря Євро — Естонії. Фінальний турнір проходитиме з 21 травня по 6 червня.