30 січня 2020 16:01

Директор развития инфраструктуры "Карпат": "Козловский сказал: "Вы не отдали мне Гуцуляка. Как вы со мной, так и я с вами"


Директор розвитку інфраструктури ФК "Карпати" Олег Солдатенко на своїй сторінці у Фейсбуці прокоментував ситуація навколо скандалу з виділенням львівському клуб землі біля стадіону "Україна".


"Йдеться виключно про довготривалу пільгову оренду території стадіону Україна та верхніх / нижніх полів. Всі ці ділянки залишаються об'єктами комунальної власності і ні про який продаж чи передачу у приватну власність не йдеться - це базова річ і тут є повне порозуміння у клуба з міською владою.


Не треба писати, що 8 гектарів землі навколо / біля стадіону - це і є територією існуючого стадіону.


Стадіон Прогрес є власністю ФК Карпати, тому дивно чути щось інше...


Формулізувавши згідно чинного законодавства ці ділянки, у клуба з'явиться можливість розпочати реконструкцію в два етапи - спочатку верхні і нижні поля та стадіон Прогрес, тому що треба дбати про якісну підготовку всіх вікових груп + перестати їздити аж в Раву Руську грати двом молодіжкам. Хиба це не частина концепції розвитку футбольного клубу?


Кликали на офіційну презентацію цього проекту в вересні всіх і депутатів ЛМР в тому числі.... Єдиний депутат, хто реально цікавиться цим проектом від самого початку, це шанований мною Андрій Карбовник .


Юридично всі угоди підписуються з тзов кпф Карпати, яке зареєстровано в Україні і є учасником всеукраїнських змагань, а не з офшорами з Кіпру.


Отримавши всі ці активи клуб стає інвестиційно привабливим як для теперішнього власника, так і для інших інвесторів (наскільки я розумію, таки є).


На виході місто має новий спортивний об'єкт (так із комерційною складовою), львів'яни мають, де зайнятися спортом та відпочинком, клуб має фінансову незалежність.


Нагадаю, що ще в липні за затвердження детального плану території по стадіону Україна депутати проголосували одноголосно, і всі вони прекрасно розуміли, з чим клуб прийде на сесію в наступний раз. Чому так змінилися настрої в частини депутатів, питання риторичне. Як приклад - влітку мав зустріч з одним з депутатів і передав копії всіх документів по стадіону Прогрес для ознайомлення як депутатів так і активістів, які всю дорогу волають незрозуміло що... Проходить час, і на сесії керівник фракції, в яку входить депутат, з яким я мав зустріч, і надалі вводить в оману решту депутатів ...


Про сесію. Мені особисто з Ростиком (тим що поганий керівник) шановний Григорій Петрович (до речі респект йому за Гудиму без жодної іронії) озвучив версію чому він проти - "ви не віддали мені Гуцуляка, як ви зі мною, так і я з вами". А ще є версія, що в свій час Карпати "посміли" подати свої зауваження щодо детального плану території ( бувший ринок), тому що згідно цього плану не буде спортивного майданчику біля адміністративного входу до стадіону і існує реальна загроза з'їзду зі стадіону до вулиці Стуса через той серпантин до заправки ( хто ходе/ їздить на футбол, той розуміє про що саме я кажу) .


Мені по-людськи шкода Ростислава Ящишина, він просто не завжди витримує той тиск, під який він зараз попав, але це чувак, який все життя в Карпатах і повірте, йому болить не менше вашого. Щодо закидів його непрофесійності зі сторони ГК - так в нього самого зараз гендір великий борець з олігархічним футболом і "талановитий" журналіст", - написав Солдатенко.