27 січня 2020 18:15

"Динамо" Киев - "Динамо" Брест 3:0. Контрольный матч. Отчет об игре

У понеділок «Динамо» провело свій п'ятий контрольний матч на тренувальному зборі в Белеку.


«Біло-сині» зустрілися з білоруським «Динамо» (Брест), за яке виступають екс-динамівці Артем Мілевський та Євген Хачеріді. До сьогоднішньої зустрічі суперник киян вже зіграв один контрольний матч із іншою українською командою - «Маріуполем» та розійшовся миром 2:2.


Динамівці розпочали гру активно, особливо старався себе проявити Каргбо, який спочатку завдав невлучного удару, а потім заробив штрафний. Не відсиджувалися в обороні і білоруси, відповідаючи досить небезпечними випадами на ворота Бущана. Команди боролися за ініціативу, і ближче до середини тайму українці досягли у цьому більшого успіху. Вони багато комбінували через короткий та середній пас та шукали підходи до володінь суперника. Нарешті, їхні старання були винагороджені, коли одну із своїх атак підопічні Олексія Михайличенка завершили взяттям воріт. Спочатку удари Буяльського та Андрієвського були заблоковані захисниками, але м’яч підхопив Піварич та та зліва спрямував його точно у дальній кут.


Через кілька хвилин брестське «Динамо» мало непогану можливість рахунок зрівняти. Досить гостро огризнувся Гордейчук, але Бущан із його ударом у верхній кут впорався, перевівши м’яч на кутовий.

Надалі ініціативою та м’ячем продовжували володіти кияни. Щоправда, моменти, які мали Кадар після дальнього удару, Кадірі та Піварич особливою небезпеки у собі не несли. Але зовсім скоро Піварич таки досяг свого: Йосип опинився по центру перед воротами та з лінії штрафного майданчика головою переправив м’яч у сітку, перекинувши воротаря, який далеко вийшов з воріт – 2:0.


Після перерви тренерський штаб київського «Динамо» традиційно повністю змінив склад, випустивши на поле нових футболістів, таким чином усі змогли отримати по 45 хвилин ігрового часу. Малюнок гри не змінився, моменти продовжували регулярно виникати біля воріт білорусів. Але ні Сидорчуку, ні Де Пені, ні Дуелунну не вдавалося довести рахунок до великого. Близьким до цього був Попов, який головою замикав навіс Де Пени, але нашому захиснику трохи не вистачило влучності.


Те, що не вдавалося партнерам, зміг зробити Дуелунн, який майстерно скористався пасом Шепелєва та з лінії штрафного майданчика по центру вразив ворота білоруського «Динамо». У час, що залишився до фінального свистка, відзначимо шанс Соля, але удар у нападника не вийшов, і голкіпер суперника без проблем забрав м’яч. А також трохи неточний удар Де Пени із лінії штрафного майданчика. Останні хвилини залишилися за білорусами, але до кінця гри рахунок більше не змінювався.

Відзначимо, що свій заключний матч на навчально-тренувальному зборі в Туреччині «Динамо» проведе вже завтра, 28-го січня, проти казахстанського «Кайрата». Поєдинок пройде на полі Gloria Sports Arena Belek та розпочнеться о 16:00 за київським часом.

Контрольний матч

27.01.2020. Белек (Туреччина), Calista Hotel Sahasi Belek, Белек

«Динамо» (Київ) — «Динамо» (Брест, Білорусь) — 3:0 (2:0)

«Динамо» (1 тайм): 1. Бущан — 20. Караваєв, 19. Забарний, 44. Кадар, 17. Вівчаренко — 6. Кадірі, 10. Шапаренко, 23. Піварич, 18. Андрієвський, 29. Буяльський (К) — 32. Каргбо.

«Динамо» (2 тайм): 71. Бойко — 34. Сирота , 4. Попов, 16. Миколенко, 94. Кендзьора - 5. Сидорчук (К), 99. Дуелунн, 8. Шепелєв, 14. Де Пена, 11. Цитаїшвілі — 9. Соль.

«Динамо» Брест (стартовий склад): 35. Павлюченко, 21. Веретило, 32. Хачеріді, 2. Кікі, 13. Вітус, 15. Кисляк, 19. Нойок, 88. Савицький, 62. Гордейчук, 10. Мілевський, 99. Бакай.

Запасні: Ігнатович, Наумович, Печенін, Павловець, Юзепчук, Кривець, Биков, Васильєв, Лаптєв, Садовський, Шевченко.

Голи: Піварич (22, 36), Дуелунн (74).