26 січня 2020 11:51

Вторая лига. "Полесье" вышло из отпуска, планы клубов на межсезонье

За словами президента ПФЛ Сергія Макарова зима стане плідною для клубів ПФЛ, обійдеться без форс-мажорних обставин, й усі друголігові команди розпочнуть весняну частину чемпіонату України.


Один із лідерів групи А, «Полісся», вийшло з відпустки у середу 22 січня. Перший збір триватиме до другого лютого. Вже на 28 січня запланований перший контрольний поєдинок з "Нивою" Вінниця вдома. І ще клуб чекає відповіді від "Чайки" щодо гри другого лютого.


Головний тренер команди Анатолій Безсмертний розповів, що у зборах із командою беруть участь і новачки, але про якісь конкретні імена говорити рано, бо рішення прийматиметься пізніше за результатами зборів. Головне - вдалося зберегти кістяк команди. Хоча багато хлопців отримували пропозиції з інших клубів, але вирішили залишитися в Житомирі", - сказав Анатолій Петрович клубній пресслужбі.


Всього тренерським штабом житомирян заплановано провести зимові навчально-тренувальні збори в чотири етапи та зіграти чотирнадцять товариських поєдинків. Перший цикл зборів завершується другого лютого і відповідно за цей час команда зіграє два спаринги. Усі чотири цикли навчально-тренувальних зборів пройдуть у Житомирі.


Що ж до кадрових змін, то «Полісся» залишили воротар Микита Федотов і півзахисник Іван Мочевинський, швидше за все, продовжить кар’єру в Житомирі відомий бомбардир Олександр Ковпак.


Першими ж почали підготовку до нових випробувань футболісти «Діназу», які вже 18 січня провели контрольний поєдинок із молодіжним складом київського «Динамо».


Щодо Групи Б, то з відпустки вийшов "Гірник", який встиг зіграти у Володимирівці з "Інгульцем" і поступився 2:4.


Вийшов із відпустки "Миколаїв-2", який отримав нового тренера Миколу Попелишка. Прикро, що інформація зі стану цієї команду чомусь засекречена, в усякому разі, майже жодної інформації про контрольні матчі та підготовку на офсайті клубу немає. Відомо, що другу команду Миколаєва залишили п'ять виконавців Микита Крюков, Олександр Толгаренко, Олександр Ткаченко, Дмитро Бардадим, Олексій Олійник.