22 січня 2020 15:16

Назарий РУСИН: "Мороз и Шматоваленко для меня - топ-тренеры. А Висенте очень харизматичный"

Нападник "Динамо" Назарій Русин в інтерв'ю SportArenaTV пригадав про виступи за "Динамо" U-19 та охарактеризував тренерів.


"Якби грали тією командою у Прем'єр-лізі? Не знаю. Важко сказати. Були б у шістці. Просто так очки б нікому не віддали. Наскільки я знаю, який у нас був характер. Юрій Леонтійович Мороз і Сергій Сергійович Шматоваленко просто порвали б нас, якби ми просто так комусь гру віддали.


Юрій Мороз - найкращий тренер молодіжних команд в Україні. Він і Шматоваленко для мене - топ. Бо якби не вони, то мене б у "Динамо" не було. Вони мені дуже допомогли.


Чи могли тоді виграти Юнацьку лігу УЄФА? Я думаю, що могли. Просто ми неправильно підготувалися на зборах. Перші збори були в Іспанії, де тренувалися окремо U-19 і дубль. Я рахую, ми всі разом мали тренуватися. А у нас кілька пацанів там, кілька - там. Потім у нас була така традиція, що Леонтійович виходить першим з роздягальні. А приїхав Унай Мельгоса, і все почалося. Іспанці все перемішали. Думаю, якби ми правильніше підготувалися до "Аяксу", то могли би пройти.


Але в тактичному плані ми додали з приходом іспанців, почали менше бігати і правильніше розуміти футбол. Але і Леонтійович розуміє футбол по-своєму. Тому велика заслуга Мороза і Шматоваленка.


Чи Вісенте - хороший тренер? Дуже хороший. Дуже хороша людина, харизматична. Може тебе штовхнути в жарт. А Унай - ні... Для мене неприємна людина. Багато пацанів, коли їхали на тренування, то неохоче.


Чи готовий Мороз очолити команду Прем'єр-ліги? Думаю, готовий. Але я не знаю, які у нього плани. Може, він хоче бути в "Динамо". Дай Бог, щоб він доріс до першої команди "Динамо". Я був би радий за нього, І був би радий знову зіграти під його керівництвом", - сказав Русин.