21 січня 2020 20:47

Ванат vs Шулянський: очередная кулинарная битва динамовцев

Піцерія Pizza Di Casa та футболісти “Динамо” провели традиційний спільний захід - майстер-клас із приготування піци.


У гостях у піцерії Pizza Di Casa, яка є партнером київського “Динамо”, вже була ціла низка динамівців: Георгій Бущан, Артем Шабанов, Володимир Шепелєв, Володимир Маханьков, Вікентій Волошин, Дмитро Єфименко, Ярослав Надольський і Микола Михайленко.

Сьогодні ж черга випробувати себе у кулінарії настала для гравців юнацької команди “Динамо” - півзахисника Артема Шулянського та нападника Владислава Ваната. Футболісти, знайшовши вільний час у щільній програмі підготовки до другої частини сезону, відвідали заклад Pizza Di Casa, розташований на бульварі Верховної Ради, 17.

До приїду динамівців співробітники піцерії вже підготували всі необхідні інгредієнти, тому хлопцям потрібно було лише приміряти фірмові фартуки, помити руки та вдягнути рукавички. Під керівництвом кухаря Олександра вони розкатали тісто, поклали його на спеціальну сітку та приступили до вибору соусу та начинки.


Представник Pizza Di Casa Олександр готував “Фірмову” піцу закладу, основою якої є вершково-базиліковий соус, тоді як Владислав і Артем зупинилися на томатному та вершково-часниковому соусі відповідно. Далі кожен поклав до своєї піци сир моцарела й обрав начинку. Шулянський додав до свого варіанту салямі та сир фета, а Ванат, який полюбляє піцу “Барбекю”, поклав ще гриби та кукурудзу.

Поки піци готувалися в пічці, динамівці розповіли клубним медіа про свої вподобання в їжі та принципи харчування для спортсменів.

“Чесно кажучи, я якось вдома спробував зварити гречку і мені це не вдалося. Зараз ось готую вдруге, - зізнався Артем Шулянський. - Усі футболісти люблять поїсти. Піцу і бургери нам точно не можна, але це смачно і всі це їдять. Особисто я віддаю перевагу саме італійській піці, вона дуже смачна. Після гри можу поїхати в фаст-фуд або піцерію та поїсти. Але тільки після перемоги. У відпустці - само собою, всі наїдаються, адже ніхто не стежить за вагою. У той же час, всі займаються спортом і підтримують себе у формі. Зараз майже у всіх рівна вага і ні в кого немає зайвого. Усі розуміють, який матч попереду (поєдинок Юнацької ліги УЄФА проти “Динамо” (Загреб). - Прим. ред.), всі готуються.

Правильне харчування відіграє важливу роль. Якщо правильно харчуватися, то у тебе не буде зайвої ваги. А не буде зайвої ваги - не буде травм. Борошняне, піца і бургери, футболістам заборонені, адже це зайві калорії”.

“Раніше я нічого не готував, з моїми руками точно не можна готувати, - пожартував Владислав Ванат. - Сподіваюся, що все компенсується ногами.

Віддаю перевагу українській кухні, кращої кухні немає! Футболістам потрібно дотримуватися триразового харчування - це найголовніше. У відпустці можна з'їсти трохи піци та випити коли. А коли сезон - не можна. Щоб після відпустки не було проблем із вагою, хтось ходить до тренажерної зали, а хтось взагалі нічого не робить. Якщо є зайва вага, то потрібно йти до зали або на бігову доріжку”.

Коли піци були готові, учасники додали на вибір останні інгредієнти - пармезан, пармську шинку, руколу та базилік, і перейшли до найцікавішого моменту - дегустації. Усім присутнім до смаку прийшлася “Фірмова” піца Pizza Di Casa від кухаря закладу, до якої входить моцарела, шинка, помідори, рікота та базилік. Однак, за словами Олександра, і футболістам вдалося оригінально та апетитно поєднати продукти, тому їх кулінарний дебют вийшов цілком успішним.

Спробувавши піци один одного, Артем і Владислав вирішили, що в сьогоднішньому динамівському “батлі” була нічия!






Фото - официальный сайт ФК "Динамо" Киев