24 грудня 2019 14:04

Андрей ПАВЕЛКО: "Премиальные за выход на ЕВРО-2020 будут рекордными в истории национальной сборной"

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко розповів про преміальні збірній за вихід на ЄВРО-2020.


- Я не раз уже говорив про відкритість і прозорість у діяльності Української асоціації футболу. Усі платежі, які ми проводимо, абсолютно прозорі. У тому числі - преміальні для гравців збірної України, яка стала чемпіоном світу. Із них сплачено всі податки. Такої практики до нас не було. В усякому разі, ми не знайшли в архіві бухгалтерських документів про виплату преміальних по жодній збірній України з футболу.


- Національна збірна за вихід на Євро-2020 отримає преміальні за тією ж схемою?


- Звичайно. Так само, як і було виплачено заслужену і солідну винагороду за перемогу в груповому турнірі Ліги націй. Тепер усі гравці різних збірних отримують усі виплати на свій персональний рахунок, і вони можуть, не криючись, показувати ці доходи будь-яким перевіряючим організаціям. Так ми заплатили команді Олександра Петракова. Так ми на початку наступного року заплатимо гравцям і тренерам національної команди за вихід на Євро-2020. І запланована до виплати сума також буде рекордною в історії національної збірної.


До слова, мені приємно, що ми ніколи не обговорюємо суму преміальних із гравцями по ходу змагань. Це стосується всіх збірних. Футболісти й тренери знають, що в разі успіху вони будуть гідно винагороджені. Між мною й керманичами збірних є повна довіра, гравці, зі свого боку, повністю довіряють у цьому питанні наставникам і під час турнірів думають тільки про гру.