15 грудня 2019 09:55
1

Юрий БАКАЛОВ: "Будем приглашать в "Рух" игроков Премьер-лиги"

Новоспечений наставник «жовто-чорних» у розмові з медіацентром поділився своїми емоціями про призначення на посаду головного тренера та планами щодо свого тренерського штабу та комплектації команди.


ПРО СВОЄ ПРИЗНАЧЕННЯ. Дуже радий повернутися до професійної роботи. Хочу подякувати Президенту клубу Григорію Петровичу Козловському. Більш, ніж впевнений, кандидатур для вибору тренера у нього було достатньо. Тому вдячний, що зупинив свій вибір на мені. Радий знову опинитися у Львові, знову працювати у цьому місті. Знаю, що на мені зараз велика відповідальність. Очолити команду всередині турнірної таблиці чи вкінці - це одне. А «Рух» крокує великими кроками і знаходиться на першому місці, на вершині, і це додаткова відповідальність. Докладу максимум зусиль, щоб залишити після себе слід. Переможну ходу, яку зараз набрала команда, будемо нарощувати.


ПРО ПРОПОЗИЦІЮ ОЧОЛИТИ «РУХ». Пропозиція стати тренером «Руху» була для мене неочікуваною. Зателефонував Григорій Петрович, розповів про варіант, ми домовились зустрітись. Але я ще тоді для себе вирішив, що погоджуюсь на цю пропозицію. Далі все залежало від рішення керівництва. Хоч я і не планував до того працювати в «Русі», але ще раніше переглядав їхні матчі - 7-8 поєдинків бачив у цьому році. Перша ліга зараз дуже сильна, цікаво було стежити не лише за «Рухом», але й за рештою команд.


ПРО СВОЮ ТРЕНЕРСЬКУ ФІЛОСОФІЮ. Велика подяка Леоніду Станіславовичу Кучуку, він виконав велику роботу з командою. Те, що «Рух» на вершині - це і його заслуга. Знайомий з методами роботи Кучука, адже раніше мав нагоду працювати у його штабі - і в «Арсеналі», і в «Сталі». Перш, ніж пристати на пропозицію Григорія Козловського, мав розмову з Леонідом Станіславовичем. Він побажав мені успіху. Десь у нас погляди з ним дуже схожі на тактичну побудову команди. Але у мене є і власні напрацювання, ідеї, які буду втілювати. Хоч філософія сама по собі дуже схожа близька з філософією Леоніда Кучука.


ПРО СВІЙ ТРЕНЕРСЬКИЙ ШТАБ ТА КОМПЛЕКТАЦІЮ КОМАНДИ У ЗИМОВИЙ ПЕРІОД. Зі своїми помічниками визначусь дещо згодом. Наразі відбувається формування тренерського штабу. Коли прийму остаточне рішення, то зможу оголосити імена цих людей. Безперечно, це мають бути професійні та кваліфіковані спеціалісти. Щодо комплектації команди, то нічого нового вам не скажу. Кожен тренер хоче бачити на позиції як мінімум два рівноцінних гравці. Так, як «Рух» високо підняв планку, то це мають бути найсильніші виконавці. Процес переговорів лише розпочинається. Впевнений, будемо запрошувати гравців і з Української Прем’єр-Ліги, бо у «Руху» є амбіції. Для кількості ніхто нікого у цю команду гравців набирати не буде. Тільки якість і тільки висока кваліфікація.

Не забудьте о Гармаше, Сидклее, Соле...