2 грудня 2019 18:57

Экс-игрок "Шахтера-3" Вячеслав Акимов: "Я не делал ставки на матчи своей любительской команды, но иногда ставил на другие матчи"

Екс-футболіст "Шахтаря", "Десни", "Говерли" В'ячеслав Акімов виступив із заявою, яку опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.


"Шановні колеги! Вважаю за необхідне поділитися з усіма важливою інформацією, яка стосується здійснення футболістами аматорами ставок на спорт.


Нещодавно мені, як футболісту аматору (аматорський чемпіонат), зі сторони Комітету з етики і чесної гри УАФ було пред’явлене обвинувачення в порушенні Кодексу етики та чесної гри. Обвинувачення ґрунтувалося на тому, що я здійснював ставки на результати матчів. Зауважу, я не ставив на матчі своєї аматорської команди, а інколи ставив на деякі матчі української та інших європейських ліг. Як Ви вважаєте, чи є це порушенням регламентних норм футболу? Виявляється, так, це дійсно є порушенням!


Відповідно до ст. 1 Кодексу етики та чесної гри, дія цього Кодексу поширюються на усіх фізичних та юридичних осіб, які прямо чи опосередковано постійно або тимчасово задіяні або працюють у футболі на території України.


Таким чином, дія цього Кодексу поширюється на всіх осіб, які задіяні у футболі, а не тільки на професійних футболістів.


Згідно ч.1 ст. 13 Кодексу етики та чесної гри, всім особам, які беруть участь у змаганнях або їх організації, прямо, опосередковано або іншим чином, заборонено брати участь у діяльності, пов’язаній з букмекерськими ставками, тоталізатором, азартними іграми, подібними заходами чи операціями, що мають зв’язок зі спортом.


Таким чином, заборона робити ставки на футбол поширюється не тільки на футболістів, які виступають у футбольних командах Прем’єр ліги, Першої та Другої ліги. Заборона робити ставки поширюється на всіх спортсменів футболістів, в тому числі й тих, які грають в аматорському чемпіонаті, а також в регіональних чемпіонатах, чемпіонатах районів та міст.


Більш того, заборона футболістам робити ставки поширюється не тільки на футбольні матчі, а взагалі на будь-які ставки, які мають зв'язок зі спортом.


Колеги, не порушуйте футбольне законодавство, не робіть жодних ставок ні на футбол, ні на спорт взагалі, навіть якщо ви не є професійними гравцями і граєте в аматорській команді, що може бути підставою для вжиття відповідних дисциплінарних заходів за порушення Кодексу етики і чесної гри", - написав Акімов.