27 листопада 2019 16:00
5

"Динамо" это уже проходило. О ленивом "Ман Сити", а не о сверхсильном "Шахтере"

Тим, хто хоче прочитати у цьому матеріалі про "яркую футбольную звезду родного "Шахтера", доведеться зіткнутися з реальністю. Бо не все так добре, як інколи кричать коментатори на відповідних "помаранчево-чорних" телеканалах.


Справа у тому, що це не "Шахтар" так добре зіграв у матчі 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів в Англії, а просто "Манчестер Сіті" вирішив, що їм вистачить і нічиєї у даному протистоянні на даному етапі. Подібну ситуацію свого часу вже проходило київське "Динамо". І тоді прихильники "біло-синіх" не літали у хмарах, а об’єктивно оцінили підсумок зустрічі 1/8 фіналу ЛЧ у Манчестері.


Тепер до фактів і підтверджень. Поєдинки між "Манчестер Сіті" Пепа Гвардіоли та "Шахтарем" (неважливо під чиїм керівництвом) відбуваються завжди фактично за одним сценарієм, залежно від того, де проходить гра – вдома чи на виїзді.


Статистика матчу у Манчестері (підсумок – 1:1):

Тут і далі у статистиці "МС" вказано першими цифрами


Володіння: 59%-41%

Удари: 17-7

У площину: 7-2

Передачі: 726-417.


Статистика матчу у Харкові цього розіграшу (підсумок – 3:0):


Володіння: 50%-50%

Удари: 16-5
У площину: 5-1.

Передачі: 663-576.


Статистика матчу у Манчестері 2018 року (підсумок – 6:0):


Володіння: 59%-41%

Удари: 15-8

У площину: 8-2

Передачі: 749-465.


Статистика матчу у Харкові 2018 року (підсумок – 3:0):


Володіння: 50%-50%

Удари: 24-14
У площину: 5-2.

Передачі: 550-487.


Статистика матчу у Манчестері 2017 року (підсумок – 2:0):


Володіння: 54%-46%

Удари: 18-6

У площину: 8-2

Передачі: 623-498



Винятком є матч у Харкові у 2017 році. Тоді "Шахтар" виграв з рахунком 2:1, а статистика зустрічі виглядала наступним чином (знову ж таки, "Сіті" вказано першими цифрами):


Володіння: 62%-38%

Удари: 10-13

У площину: 2-6

Передачі: 815-386


Ця зустріч і справді є винятком, адже цифри не схожі на ті, які зазвичай. Однак тут є просте пояснення: це був останній тур, і "містяни" вже гарантували собі перше місце у групі, набравши 15 очок. Тому вони і дозволили гірникам зіграти так успішно.


Пеп Гвардіола ніколи не йде стрімголов вперед, коли йому це не треба. І це можна, до речі, відразу зрозуміти з його поведінки. Якщо Гвардіола сидить у кріслі головного тренера і просто обговорює моменти зі своїми помічниками, то матч, загалом, не є надважливим для нього. Як був учорашній.


Якщо Гвардіолі треба і справді перемогти, то він носиться у своїй тренерській зоні так, ніби це востаннє. А якщо Пеп сидить, то його підопічні стають лінивими... І от ліниві "містяни" зіграли внічию із "Шахтарем". Бо їх ніхто не гнав уперед. Це не докір наставнику, а просто констатація факту, що "Сіті" не захотів витрачати більше сил, ніж того треба. Нічия, враховуючи поразку загребського "Динамо" від "Аталанти", означала, що команда Пепа гарантує собі перше місце у групі.


Додамо, що і сам Гвардіола на прес-конференції зазначив, що найголовніше – що його команда вийшла у плей-офф. На цьому крапка і відомі музика та свист з "Єралашу". Жодного надсильного "Шахтаря" вчора не було. Все!


Вінцем же того, до чого ведеться, є поєдинок "Динамо" під керівництвом Сергія Реброва проти все того ж "Манчестер Сіті". Тоді, 24 лютого 2016 року, "біло-сині" показали хорошу гру, але не виявилися готовими до неймовірних Яя Туре та Фернандо, який віддав 100% точних передач.


Статистика матчу у Києві 2016 року (підсумок – 1:3):

Перші цифри у переліку належать "Динамо"


Володіння: 53%-47%

Удари: 13-12

У площину: 4-6



А через місяць, 15 березня 2016 року, ми побачили той "Ман Сіті", який був напередодні у зустрічі із "Шахтарем". Після перемоги 3:1 "містяни" хотіли зіграти максимально обережно. І вони це зробили – 0:0 спокійно вивели команду далі. Аналогічно вчорашні 1:1 вивели "МС" у плей-офф. Ще й з першого місця.


Статистика матчу у Манчестері 2016 року(підсумок – 0:0):

Перші цифри у переліку належать "Динамо"


Володіння: 54%-46%

Удари: 6-7

У площину: 4-1


І знову ж таки, тодішній наставник "містян" Мануель Пеллегріні на прес-конференції заявив, що для його підопічних було важливо контролювати м'яч і не дозволяти "Динамо" створювати моменти. Ось такий він "Манчестер Сіті" на єврокубковій арені – прагматичний і деколи лінивий. Бо важко уявити, щоб так статечно "МС" грав в АПЛ.


Насамкінець зазначимо, що по суті ця нічия у Манчестері "Шахтарю" нічого не дає. Все одно потрібно вигравати в останньому турі в "Аталанти", щоб вийти у плей-офф ЛЧ. І напевне, тільки перемагати, бо Гвардіола, швидше за все, повезе у Загреб молодь, і тамтешнє "Динамо" цілком може впоратися з дублем "Сіті". Крім того, існує варіант, за якого "Шахтар" взагалі може закінчити виступи у нинішніх єврокубках – поразка від "Аталанти" та перемога загребців над "МС".

Хорош звездеть и выдавать желаемое за действительное, как раз таки шахтер очень был хорош только наглухо упоротый не увидит то что сама игра куда качесвтеннее стала.
Сховати
Останній матч з Аталантою буде показовим
Сховати
dj-liam, будет таким же тяжелым как и первый матч
Serg, Так поболеем-же за Аталанту друзья!!! :)
Сховати
ZloyDeda, а зачем? ревность или избыток...