25 листопада 2019 23:43
2

Владимир ЕЗЕРСКИЙ: "Каштру обязан поставить "Манчестер Сити" в какие-то рамки и надавить на слабые места команды Гвардиолы"

Екс-захисник донецького «Шахтаря» Володимир Єзерський в інтерв’ю для «Рейтингу Букмекерів» розповів про свої очікування від майбутнього матчу 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів «Манчестер Сіті» – «Шахтар». Ветеран закликає донеччан грати із англійцями щільніше.


– Чого ви очікуєте від матчу «Манчестер Сіті» – «Шахтар»?

– «Шахтарю» для того, щоб вирішити своє завдання потрібно в обох іграх, що залишилися, брати очки. Бажано було б взяти залікові пункти в грі проти «Манчестер Сіті», аби не ускладнювати собі життя перед останнім матчем. Грати будуть дві команди зі схожими стилями гри, в основі філософії «Шахтаря» і «Манчестер Сіті» лежить тотальне домінування над суперником за рахунок контролю м’яча. Щоправда, рівень та клас гравців, зрозуміло, вищий у «Манчестер Сіті». Для мене питання полягає в тому, чи зможе «Шахтар» бути швидким при виході від оборони до атаки. Окрім того, потрібно бути готовим до високого пресингу від «Сіті». Вирішальним фактором стане організація гри донецької команди саме в обороні. Захисники «Шахтаря» будуть вимушені грати дуже щільно та контактно, при цьому без великої кількості фолів, особливо це стосується флангів оборони.

– Тобто успіх гри залежить за великим рахунком від Болбата та Ісмаїлі?

– Не тільки від них. Взагалі вся лінія оборони має грати максимально контактно, тобто накривати раніше, ніж це було в Харкові. В нас була кількість гравців в захисті, але не було якості у відборі.

– А за рахунок чого донеччани зможуть успішно проявити себе в атаці?

– Щодо атаки треба згадати перший матч в Харкові, де «Манчестер Сіті» змушував «Гірників» грати через фланги, а там вже вони були тотально блоковані. Це фішка Гвардіоли! Основа гри «Сіті» – ритмічність, тобто постійна динаміка та рух. Ви ж подивіться: вихід з оборони в англійців відбувається за лічені секунди. Багато залежатиме, знову ж таки, від захисту: наскільки швидко «Шахтар» буде повертати м’яч до себе, адже в УПЛ донеччани до такого не звикли.

– В англійців буде на один день менше для відновлення в порівнянні з «Шахтарем», та і суперник в останньому турі АПЛ був непростий – «Челсі». Як ви вважаєте, чи можливий в таких умовах функціональний спад в стані суперника?

– Мені здається, що з двадцяти трьох гравців Гвардіолі буде з кого вибрати. Тим більше що іспанець неодноразово демонстрував, що ротацію він полюбляє. Я впевнений, що незалежно від того, хто конкретно буде грати, «Манчестер Сіті» в домашньому поєдинку буде налаштований лише на перемогу, тим самим на вирішення всіх питань в Лізі чемпіонів.

– Дуже часто говорять, що надважливо не пропустити швидкий гол проти сильного суперника в його стінах.

– Я думаю, що надважливо не пропустити в першому таймі. За таких умов в другій половині гри саме наша команда буде фаворитом, бо «Манчестер Сіті» з кожною хвилиною почне все більше думати про атаку, а значить – з’явиться більше вільного простору попереду для гравців «Шахтаря».

– Чим Каштру буде дивувати?

– Каштру – кваліфікований спеціаліст, який зобов’язаний поставити «Манчестер Сіті» в якісь рамки та надавити на слабкі місця команди Гвардіоли.

– Кого з гравців суперника треба особливо остерігатися?

– Мені складно когось виділити, оскільки складно спрогнозувати, хто вийде на «Шахтар». Всі ми знаємо, що справи в АПЛ в англійської команди кепські, тож я чекаю ротації. Але якщо й так станеться, то це не значить, що вийдуть слабкі футболісти. Хто б з них не грав, варто зосередити увагу на атаці. Атака – обличчя «Манчестер Сіті», адже саме за рахунок яскравої атаки вони дають такий результат.

– Що варто очікувати в іншому поєдинку групи С Ліги чемпіонів між «Аталантою» та «Динамо» Загреб?

– Знаючи талант Гасперіні, думаю, слід очікувати перемоги від італійців. Ви ж бачите, що «Аталанта» стартувала провально, тож вони змушені брати максимум в останніх двох турах.
Интервью выполнено в новом жанре-кротофантастика)))Завтра шахтёр встанет в коленопреклонённую позу,в просторечии-"раком", и вынет раза четыре,чему буду несказанно рад!
Поставити Сіті в рамки і надавити... Оце круто сказано. Лівер може поставити Сіті і рамки і надавити. шахта може лише вмерти на полі і вистояти на нуль. Це єдині шанси на щось. Та цього не станеться. Буде крупна перемога Сіті, мінімум 3:0.