23 листопада 2019 10:42
3

Мирон МАРКЕВИЧ: "Из Ротаня получится хороший тренер, а Ледневу надо меньше разводить на поле руками"

У листопаді участь в офіційних змаганнях брали чотири збірні України. Головна команда країни ще раніше здобула путівку до фінальної частини чемпіонату Європи 2020 року, але це не завадило їй здобути вольову нічию на виїзді в зустрічі із сербами. «Молодіжка», на жаль, розчарувала результатом у домашньому поєдинку відбору Євро-2021 (U-21), програвши Данії. А юнацькі збірні U-19 та U-17 виграли свої кваліфікаційні турніри й пробилися до еліт-раунду чемпіонату Європи-2020.


Оцінку цим результатам дав голова Комітету національних збірних команд УАФ Мирон Маркевич.


— Вам подобається футбол команди Шевченка?


— Так. Усе на контролі м'яча. Зараз узагалі такий футбол, глядачі хочуть бачити спектакль. Вважаю, що зараз збірній України вдається приносити задоволення своїм уболівальникам.


— Можна сказати, що на даний момент збірна України ввійшла до числа топ-збірних Європи?


— Я поки утримався б від прогнозів. Про це можна буде сказати після фінальної частини чемпіонату Європи. Але те, що ця команда за останній рік зробила великий крок уперед, це факт.


— Куди, на вашу думку, може дійти збірна України у фінальній частині Євро?


— Я чекаю як мінімум чвертьфіналу (посміхається). А там як карта ляже.


— Молодіжній збірній України буде складно пробитися до фінальної частини Євро-21?


— Почекаємо. Начебто хлопці стараються, стає видно почерк цієї команди, а результату немає. Але я, як і раніше, упевнений, що з Руслана Ротаня вийде хороший тренер.


Непросто відразу привести колектив до спільного знаменника, коли склад повністю сформувався тільки перед офіційними матчами. Тим більше, що хлопці, які прийшли зі збірної U-20, грали трохи в інший футбол. У молодіжній збірній важливіше те, хто в перспективі може поповнити ряди головної команди країни.


— Претенденти є?


— Думаю, Денис Попов уже серйозно стукає в ці двері. В останній час непоганий футбол демонструє Роман Вантух.


— Усі відзначають Лєднєва...


— Видно, що Богдан зараз перебуває в хорошій формі, але якби він менше розводив на полі руками, користі від нього було б ще більше. Та й у грі з данцями півзахисник не переконав...


— Збірні U-19 і U-17 заслуговують гарних слів?


— Безумовно. Як і команда Андрія Шевченка, підопічні Олега Кузнецова та Олександра Петракова виграли свої кваліфікаційні раунди. Хороші команди і у Володимира Єзерського (U-18) і Сергія Нагорняка (U-16), тому в майбутнє українського футболу я дивлюся з оптимізмом.

Мирон, я не верю в это.
От тільки яким боком до цього Мирон, павелка і вся їх собача зграя?
Тут слід дякувати клубам, які цих гравців викохали!
Маркевич був хорошим тренером. Але якби менше говорив та лизав - був би ще кращим!