21 листопада 2019 18:14

Генпрокуратура сообщила о наличии пяти уголовных дел против Андрея Павелко

Заступник генерального прокурора України Віталій Касько відповів на звернення голови заступника голови Комітету з питань молоді і спорту Анатолія Костюха.


Зазначається, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України розслідується провадження стосовно можливих зловживань з боку керівництва ФФУ, спрямованих на розкрадання бюджетних коштів на загальну суму 270 млн гривень, виділених у 2017 році на програму будівництва футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України.


Прокуратура також займається розслідуванням справи з розтратою грошей від УЄФА в рамках соціальної програми "Хет-Трік", а також виплат за використання прав з маркетингу та спонсорських прав на матчах кваліфікаційні матчі чемпіонату Європи та Кубку світу.

А слідчим відділом Печерського УП ГУНП проводиться розслідування щодо заволодіння службовими особами ТОВ "ФФУ Продакшн" і "ТОВ Спорт Технологія" по завищенню цін на товари.


Також детективами НАБУ розслідуються кримінальні провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем, яке призвело до закупівлі футбольних полів за завищеними цінами, і за фактом можливого подання суб'єктом декларування Андрієм Павелком завідомо недостовірних відомостей.