16 листопада 2019 21:48

Сборная Украины: прогулка, тренировка на стадионе "Райко Митич" и история от Мауро Тассотти

Сьогодні вранці синьо-жовті здійснили традиційну півгодинну прогулянку біля готелю. Збірна розмістилася в тій частині Белграда, яку називають «новим містом»: тут фешенебельні готелі та офісні центри чергуються з характерними багатоповерхівками часів соціалістичного табору.


Та головним у променаді є свіже повітря та гарна погода, а вона в сербській столиці як для середини листопада чудова — 20 градусів тепла.


Фото Павла Кубанова


Одразу після прогулянки гравці відправилися на теоретичне заняття. Після аналізу сильних та слабких якостей опонентів синьо-жовті відпрацьовували запропоновані тренерським штабом варіанти ведення гри під час офіційного тренування на стадіоні «Райко Мітич». Характерною особливістю цієї арени є дуже довгий тунель, що веде від зони роздягалень до поля. Цей прохід, схожий на військовий бункер, фани белградської «Црвени Звезди», для якої це домашня арена, називають «тунелем смерті».


Фото Павла Кубанова


В офіційному тренуванні збірної України взяли участь усі 25 гравців, з яких Андрій Шевченко сьогодні до кінця доби обере 23-х для заявки на матч.


Цікаву історію про гру на «Маракані», як називають стадіон «Райко Мітич» сербські фани, розповів тренер збірної України Мауро Тассотті. 31 рік тому, у 1988-му, Мауро у складі «Мілана» провів тут свій перший виїзний міжнародний поєдинок — у рамках 1/8 фіналу Кубку чемпіонів. Матч-відповідь проти «Црвени Звезди» був зупинений за рахунку 1:0 на користь господарів через безпросвітний туман. Перегравання другого тайму було призначене на наступний день. Гра закінчилася внічию — 1:1, а в серії післяматчевих пенальті «Мілан» переміг і вийшов до наступного раунду. Андрій Шевченко на белградській арені ніколи не грав, але переможний досвід Тассотті вважає гарною прикметою…


Заключні приготування та напрацювання тактичних схем максимально наближають команду до завтрашнього поєдинку, який розпочнеться незвично рано — о 16-й годині за київським часом.


Завтра на команду чекає об’єднаний сніданок/обід та ранній виїзд на матч — о 14.15 за Києвом.


Фото Павла Кубанова


А далі — непросте випробування в гостьовому матчі із сербами. Однак синьо-жовті завжди прагнуть зіграти якнайкраще й подарувати позитивні емоції своїм уболівальникам. І навіть якщо на стадіоні їх буде дуже мало (56 членів офіційної делегації), хлопці серцем відчуватимуть багатомільйонну армію фанів, що підтримують Україну не лише на теренах неньки, а й по всьому світу.


Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України