10 листопада 2019 08:57

Егише МЕЛИКЯН: "Последнее место "Львов" покинул, но все трудности еще впереди"

Головний тренер ПФК «Львів» Єгіше Мелікян на післяматчевій прес-конференції прокоментував результат матчу 14-го туру Favbet Ліги проти полтавської «Ворскли».


– Сьогодні – це важливий результат для нас саме психологічно. Довгий період команда не насолоджувалася перемогою, це вже в нас була психологічна проблема і слава Богу, що є якийсь позитив. Команда заслуговувала перемогти і вони мають насолоджуватись цією перемогою, бо довго за нею сумували. Я дуже радий за хлопців і ще тішить, що ми з перших хвилин зуміли нав’язати гру. Команда виконала все, що ми за цей недовгий період задумали. Проблеми в нас є, тому що багато індивідуальних дій. Наше завдання, а також і моє особисте як тренера — це щоб команда розуміла, що має бути спільна структура гри. Я цього не побачив, але це нормально, час у нас є. Навіть при чисельній перевазі наші гравці грають індивідуально, так не можна, навіть коли вибуває один гравець, уже треба використовувати цю перевагу. Треба грати в один-два дотики. Але це невелика проблема, це процес, над яким треба працювати, аби команда мислила разом, а не індивідуально.


– Я можу помилятись, але перед пенальті ви щось кричали Педро. Це щоб він не пробивав, чи що?


– Так-так, але розумієте, в футболі є така річ, що коли тренер бачить, що хтось впевнений і бере рішення на себе, то не можна його зупиняти. Вони особистості, футболіст відчуває, що він може і хоче. Я йому дозволив і він мене не розчарував.


– Команда покинула останнє місце, це радісна подія, але попереду велика перерва на матчі збірних, чи не розслабиться команда?


– Слава Богу, що покинула, але в нас всі труднощі ще попереду. Я просто хочу сказати, що у найважчий момент в команді нам дуже допоміг наш президент, це я підкреслюю, бо він у тяжку хвилину був з командою, закрив усі фінансові питання і далі говорив, що буде нас підтримувати. І завдяки такому відношенню сьогодні був результат. В нас тренерів може щось не виходити, різне буває, важливим фактором є ця підтримка, але більше психологічна, ніж тактична. В такі моменти роль президента дуже важлива для нас. В першу чергу, командний дух дає президент,а тактику – тренер. Дякую і вболівальникам.