6 листопада 2019 21:35

"Динамо" - ПАОК 3:0. Юношеская лига УЕФА. Отчет о матче

У першому матчі другого раунду Юнацької ліги УЄФА, що відбувся у Києві, «Динамо» впевнено перемогло з рахунком 3:0 та забезпечило собі перевагу перед матчем-відповіддю.


Після «Шкендії» із Північної Македонії, другим суперником киян став грецький ПАОК U19. Поєдинок на стадіоні «Динамо» ім. В.В. Лобановського вийшов результативним і вдалим для підопічних Ігоря Костюка.


Після короткої розвідки господарі вдалися до рішучих дій, і вже по завершенню першої десятихвилинки повели у рахунку. Міхаілідіс, намагаючись ліквідувати загрозу від Ісаєнка. Порушив проти нього правила у власному штрафному майданчику, і арбітр призначив пенальті. Вирок чітко реалізував Цитаїшвілі, вивівши свою команду уперед та забезпечивши хороший настрій глядачам.



Одразу ж міг збільшувати рахунок Ісаєнко, але вийшло вище воріт, незабаром помилкою грецьких захисників скористався Волошин, але у підсумку Надольський, до якого відскочив м’яч, пробив повз ворота. Загалом, у першому таймі продуктивніше діяли саме кияни, володіючи територіальною та ігровою перевагою, але до суттєвої небезпеки воротам ПАОКа справа не доходила. Можемо відзначити хорошу діагональну передачу Шулянського з глибини поля на Цитаїшвілі, який пробив у дотик – поруч зі стійкою.


Негативним моментом стала заміна ще до перерви Михайленка, який в одному з моментів у зіткненні із суперником отримав пошкодження. А ось завершився тайм на оптимістичній ноті, коли після подачі від кутової позначки знову помилилися захисники гостей, порушивши правила проти Забарного, пенальті вдруге взявся виконувати Цитаїшвілі і вдруге не схибив – 2:0.



Другий тайм теж пройшов під диктовку нашої команди. Знову активним був Цитаїшвілі, який влучив у сітку з зовнішнього боку, хороші навіси з флангу робив Шулянський, ледь не забив з дальньої дистанції Волошин. У відповідь гості провели кілька перспективних атак, які навіть завершили ударами во воротах у виконанні Куціаса, але Нещерет був на місці.


Досить продуктивними у виконанні киян були стандарти, зокрема, кутові удари, після яких стабільно виникала загроза біля чужих воріт. В одному з таких моментів одразу три можливості поспіль для удару мав Окоро, але захисники греків відбилися, двічі блокуючи удари динамівця, в з третьої спроби Джозеф відправив м’яч вище. Крім того, прекрасний простріл Надольського зліва у дотик був готовий замкнути Цитаїшвілі, але на швидкості влучного удару не вийшло.


Зате чудовий дальній «постріл» вдався Надольському, який вдало зіграв на підбиранні та з-за меж штрафного майданчика з відскоком від обох стійок відправив м’яч у сітку. У час, що залишився до фінального свистка удар до свого активу після передачі Волошина записав Єфименко, але з ним впорався воротар, а також спробу збільшити рахунок зробив Окоро – трохи не пощастило.



Юнацька Ліга УЄФА. Шлях чемпіонів. 2-й раунд. 1-й матч


06.11.2019. Київ, стадіон «Динамо» ім. В.В. Лобановского.


«Динамо» - ПАОК – 3:0 (2:0)


«Динамо»: 12.Нещерет, 22.Скорко, 4.Біловар, 25.Вівчарекнко, 13.Забарний, 5.Білошевський (3.Окоро, 46), 17.Надольський, 21.Михайленко (15.Волошин, 22; 6.Бодня, 90+1), 11.Цитаїшвілі (8.Єфименко, 79), 18.Шулянський, 9.Ісаєнко (к).


ПАОК: 1.Таліхманідіс, 2.Панайоту, 3.Міхайлідіс (к), 4.Калуцикідіс, 5.Циггарас, 6.Тахатос, 7.Цопуроглу (13.Гросдіс, 46), 8.Теодорідіс 9.Панідіс (16.Куціас, 46), 10.Думцис (14.Пурнарас, 74), 11.Цоліс.


Голи: Цитаїшвілі (10, з пен. 45+1, з пен.), Надольський (76)


Попередження: Білошевський (18) – Калуцикідіс (38), Теодорідіс (73), Куціас (83), Панайоту (85).