11 жовтня 2019 08:01

Сборная Украины - в шаге от исторического события. И победа над Литвой должна этому поспособствовать

Сьогодні в історії футбольної України може відбутися насправді значуща подія. Якщо національна збірна виграє у Харкові у команди Литви, то на 99% вийде на чемпіонат Європи 2020 року.


І справа от у чому. Наші співвітчизники грали вже двічі на континентальних першостях, але на ЄВРО-2012 Україна була господарем, а на ЄВРО-2016 потрапила після перемоги над Словенією у стикових матчах. Сьогодні ж "синьо-жовті" мають унікальну можливість здобути пряму путівку за підсумками кваліфікаційного етапу. І такого ще не було за історію незалежності нашої країни.


Любителям статистики вже давно відомо, що Україні цілком може вистачити однієї перемоги у трьох поєдинках, що залишилися у відборі на ЄВРО-2020, аби потрапити у фінальну частину.


За умови, що у Харкові українці переможуть литовців, то не вийти на континентальний форум підопічні Андрія Шевченка можуть тільки у тому випадку, якщо програють удома Португалії, а потім примудряться поступитися у Сербії з різницею у 5 м'ячів (тільки 0:5) і більше. А це, погодьтеся, схоже на фантастику. Крім того, серби ще повинні будуть обіграти Литву та Люксембург.


Турнірне становище перед сьогоднішніми матчами:



Окрім того, сьогоднішня перемога дозволить українським футболістам почувати себе розкуто у понеділок у протистоянні з португальцями на НСК "Олімпійський". І буде дуже цікаво подивитися на команду у поєдинку із топ-збірною, коли на наших гравців не буде тиснути тягар відповідальності за місце у турнірній таблиці. Адже що перша позиція, що друга дозволяють зіграти на ЄВРО-2020.


Варіант, за якого збірна України не зможе здобути перепустку на чемпіонат Європи, навіть якщо виграє сьогодні, виглядає так:



Примітка. У таблиці прописані уявні перемоги/поразки з рахунком 1:0, а також "перемогу" Сербії над Україною 6:0.