9 жовтня 2019 22:53

Олег СЕНЦОВ: "Когда только начиналась аннексия Крыма, ультрас "Таврии" выступали за единую Украину"

Відомий громадський активіст, кінорежисер, письменник, сценарист Олег Сенцов, який трохи більше місяця тому був звільнений з полону РФ і повернувся до України, розповів про патріотичних ультрас із рідного Криму, про те, як уболівав за головну команду України в російській в’язниці та чиєю футбольною майстерністю захоплювався в дитинстві.


«Коли тільки починалася російська анексія Криму в березні-квітні 2014 року, усі ультрас сімферопольської «Таврії» були з нами й виступали за єдину Україну», - згадав Сенцов.


Саме вболівальники «Таврії» ініціювали масштабну акцію на НСК «Олімпійський» на підтримку Олега в липні 2018 року, й до цього заходу долучилися фанатські рухи багатьох інших українських клубів.


Олег Сенцов провів в ув’язненні в Росії майже п’ять з половиною років і був незаконно засуджений до 20 років позбавлення волі за фальсифікованими звинуваченнями. Разом із тим, патріот, за його ж словами, намагався стежити за виступами національної збірної, за яку він активно вболіває.


«Старався дивитися всі поєдинки й хвилювався за результат. Тому дуже радий, що невдовзі матиму можливість дивитися й підтримувати нашу збірну на стадіоні», - зазначив Олег Сенцов.