3 жовтня 2019 09:06
2

Леонид КУЧУК: "Матч с "Мариуполем" судил арбитр Премьер-лиги. Но сколько он им будет оставаться, никто не знает"

Головний тренер «Руху» Леонід Кучук поділився своїми враженнями від кубкового протистояння з «Маріуполем».

– Потрібно спокійно поставитись до цього поєдинку. Ми перевірили себе на фоні команди Прем’єр-ліги. Є до чого прагнути. Гра була дуже показовою та інформативною для мене. До Прем’єр-ліги нам ще потрібно достатньо багато зробити кроків.


– Сьогодні так і не вийшов на поле Іван Брікнер, а Ростислава Русина Ви замінили після першого тайму і лише під кінець матчу на полі з’явився Ернест. З чим пов’язані такі кадрові рішення?


– Через три дні гра в чемпіонаті. Ви що дійсно думаєте, що ми виграли б Кубок чи пройшли б дуже далеко в цьому розіграші? Ми перевіряли наших гравців і дивилися на їхні можливості. На жаль, Русин травмувався. Залишалось лише дві заміни. Одну ми використали. Такий сюжет матчу.


– Прокоментуйте епізод з вилученням Ернеста. Що там відбулося?


– Напевно арбітру видніше. Що тут коментувати? Цей епізод вирішив результат матчу. Коли в тебе немає замін і ти в меншості намагаєшся когось накрити… Ми створювали напівмоменти, але цього мало, потрібно вмикати індивідуальну майстерність. Хоча я вдячний своїм хлопцям. Вони сьогодні молодці. Багатьом цей поєдинок дав зрозуміти, чого ти вартуєш. Напевно, я також нічого не вартую.


– По грі «Маріуполь» Вас чимось здивував?


– Ні. «Маріуполь» – дуже швидка команда, яка дуже добре грає в пас через зони інсайдів. Вони не бояться грати. Їм не вдалося забити з гри. Як не дивно, хід зустрічі вирішило стандартне положення… Арбітр там ставить штрафний удар, а там не ставить. Розумієте? Це як раніше були наперсточники. Вгадай, де ми. Біля нашої штрафної площі, звісно, що арбітр ставить штрафний удар, а біля володінь суперника – не ставить. Нам рефері штрафні удари фіксував лише в центрі поля, але це центр. Мені все зрозуміло. Я все бачу. Арбітр Прем’єр-ліги, але скільки він ним залишатиметься, ніхто не знає. Рефері повинен підтримувати рівень футболу. Дай пограти командам і все. Рухаємося далі в чемпіонаті.

Арбитры, которые помогают командам из "кротовского пула" будут судить до тех пор, пока в футболе не настанет "футбольный майдан"!
Так лучше на 5 лет лишиться еврокубков и вычистить "Авгиевы конюшни" в ФФУ, чем продолжать терпеть...
Понимаю, что сейчас болельщикам не до этого, но такой момент может настать. И посмотрю я на кротов, от которых разбегутся все бразильцы; в принципе - все легионеры, которые хотят играть в сборных, да ещё и при объективном судействе!
Той, так званий рефері, ним залишатиметься до тих пір, поки так судитиме. Він дійсно під владою наперсточників.