27 вересня 2019 15:05

Дмитрий МИХАЙЛЕНКО: "Не знаю, с чем связано решение "Динамо" по поводу Булецы"

Головний тренер СК «Дніпро-1» Дмитро Михайленко поспілкувався із журналістами на відкритому тренуванні команди напередодні гостьового матчу проти київського «Динамо»:


— Після перемог над «Карпатами» і «Агробізнесом» можна сказати, що команда вийшла з піке після поразки в Олександрії? І з чим пов’язані ці результати?
— Результати пов’язані із хорошою грою. А щодо піке, то, на мій погляд, нічого такого у нас не було, а просто були ігри більш або менш вдалі. Якщо я зараз скажу, що ми вийшли з піке, а попереду у нас «Динамо» і «Шахтар», і потім знову виявиться, що ми попали в кризу. Так що, зараз триває звичайний процес становлення команди, і адаптація команди до УПЛ. Тому, я би таких слів, як «піке» або «криза» взагалі би не згадував.

— У Києві зможе зіграти Супряга, але не зуміє Булеца. Наскільки це внесе корективи у ваші плани на гру?
— Це не особливо впливає. Нажаль, не зіграє Сергій, адже він би нам точно допоміг, але будемо спокійно виходити з цієї ситуації.

— А з чим це пов’язано, що Супрязі таки дозволили грати, а Булеці – ні?
— Таке рішення керівництва київського «Динамо» і мені важко сказати, з чим це пов’язано. Хоча у будь-якому разі їм вдячні за дозвіл грати Супрязі. Можливо, Влад про це сам попросив. У будь-якому разі для нас це серйозне підсилення в атаці.

— За рахунок чого «Дніпро-1» може досягти позитивного результату у Києві?
— Будь який позитивний результат – це збіг обставин, і це з будь-якою командою. Інше питання, що «Динамо» в цьому матчі явний фаворит, і вони будуть атакувати – це точно. І тут дуже важливим буде момент, наскільки ми будемо сконцентрованими і надійними в захисті, наскільки нам вдасться терпіти протягом тривали атак і володінням м’яча суперника, і наскільки ми будемо успішними у тому ж контролі м’яча і у створенні моментів, тому що без цього нам буде важко. У будь-якому разі нам треба бути мати власну контргру.

— У «Динамо» нещодавно змінився головний тренер. На ваш погляд, що у команди змінилося за цей час?
— Я дивився останні три матчі «Динамо» проти «Мальмьо», «Ворскли» і «Маріуполя», і можливо є різниця із тим що було, проте вони не суттєві. «Динамо» все також багато атакує, створює велику кількість моментів, так що якихось явних змін у грі я би не відзначив.

— І все ж таки в «Динамо» зараз не самі кращі часи. Ці перебудови у Києві можуть зіграти на руку дніпрянам?
— Ні, це ніяк нам не допоможе. Кияни зараз знаходяться у постійному пошуку, і це пов’язано і з критикою, і з зміною тренерів, постійним придбанням нових футболістів, тому немає якоїсь стабільності. Проте, разом з цим там гравці високого рівня, які виступають за національні збірні своїх країн, футболісти, які сильніше за інших в інших клубах чемпіонату України, окрім «Шахтаря», тому «Динамо» залишається явним фаворитом в Україні проти кого би вони не грали, знову таки, якщо це тільки не «Шахтар». Тому на грі проти нас ніяк не буде відображатися, які зараз часи у «Динамо» — важкі чи легкі: це гранд і фаворит в українському футболі, хоча, можливо, і на якомусь спаді.

— «Дніпро-1» два роки поспіль виходив у півфінал Кубка України. Зараз цей турнір є пріоритетним у команди?
— Для нас усі турніри важливі. Будемо намагатися перемагати і у Кубку в кожному матчі, дивитися на жеребкування, і старатися пройти як можна далі.