23 вересня 2019 08:10

Первая лига. Спурт "Оболони-Бровар" и регресс "Авангарда" и "Волыни"

У 10-му турі волею календаря зустрічалися дві команди, які найкраще проводять осінній відрізок, — «Рух» приймав «Оболонь-Бровар».


Гості виявилися готовими до стартових атак львів’ян, більше того, на 15-й хвилині провели швидкісну контратаку, яку влучним ударом завершив Ігор Мединський. 0:1. І надалі «пивовари» чітко дотримувалися плану на гру, щільно діяли в середній зоні й надійно — при підстраховці в захисті. У другому таймі запам’ятався хіба що момент за участю бомбардира господарів Данила Кондракова, але гостей після його пострілу від неприємностей врятувала стійка. Кияни здобули четверту звитягу поспіль і наздогнали лідера — «Агробізнес», який напередодні взяв гору над «Авангардом» (2:1), що останнім часом пригальмував.


«Мої підопічні порадували злагодженими діями, хоча «Рух» частіше загрожував нашим воротам, — сказав після фінального свистка керманич «пивоварів» Сергій Ковалець. — Це треба визнати. На щастя, на висоті був наш голкіпер Назарій Федорівський. Але загалом хлопці виконали установку на поєдинок. Також важливо, що вони витримали високу динаміку гри».


«Я похвалив підопічних за вольові якості, — відзначив головний тренер «Руху» Леонід Кучук. — Знаєте, так буває, що м’яч уперто не летить у ворота. Але, за винятком перших 20-ти хвилин, ми контролювали хід подій на полі. На жаль, дуже часто заважали емоції. От коли почали діяти з холодною головою, то й гра стала іншою. Прикро тільки, що нам так і не вдалося завдати результативного удару…»


Якщо на протистоянні у Львові були присутні 4200 глядачів, то в Харкові, де «Металіст 1925» приймав «Волинь», їх було ще більше — 5860. Суперництво тримало всіх у напрузі практично до фінального свистка, адже гол, який остаточно схилив шальки терезів на бік «Металіста 1925», Ярослав Ямполь забив лише в компенсований час.


«Перший тайм ми не можемо записати до свого активу, — сказав головний тренер слобожан Андрій Демченко. — Доволі часто ми помилялися в простих ситуаціях, надаючи гостям багато простору й можливостей володіти м’ячем. Одразу після перерви ми відкрили рахунок, волиняни почали атакувати ще завзятіше, але ми зуміли вистояти, чекали свого шансу й у контрвипаді забили другий гол, що закріпив нашу перемогу. Відзначу Ярослава Ямполя, в якого були проблеми з гомілкостопом, проте він, як то кажуть, на морально-вольових провів увесь матч, та ще й завдав результативного удару…»


На жаль для шанувальників, продовжують падіння «Прикарпаття», «Кремінь», «Черкащина» та «Металург». Після зміни на тренерському містку другу вікторію поспіль відсвяткував «Гірник-Спорт». Нарешті перервав смугу невдач і «Чорноморець», в якому після відставки Ангела Червенкова обов’язки головного тренера виконує Віталій Старовик.


10 тур


20.09.2019

«Агробізнес» — «Авангард» — 2:1

«Металург» — «Минай» — 0:2


21.09.2019

«Рух» — «Оболонь-Бровар» — 0:1

«Черкащина» — «Гірник-Спорт» — 1:2

«Балкани» — «Прикарпаття» — 2:0

«Металіст 1925» — «Волинь» — 2:0

«Кремінь» — «Чорноморець» — 2:4


22.09.2019

«Інгулець» — «Миколаїв» — 3:2


Турнірна таблиця