19 вересня 2019 10:55

Вторая лига. "Кристалл" оформляет очередную победу, "Буковина" наконец побеждает дома

Незважаючи на вдалий виступ у національному Кубку, після домашньої поразки від «Поділля» у 8-му турі чемпіонату України серед команд другої ліги головний тренер «Буковини» Андрій Мельничук змушений був піти у відставку.


У наступному матчі, із «Вересом», діями буковинців керував уже відомий у минулому півзахисник Степан Маковійчук. Але його підопічні знову зазнали поразки. Та сьогодні Маковійчуку вдалося належним чином налаштувати чернівецьких футболістів, і в матчі з незручним суперником, «Чайкою», вони вдома нарешті відсвяткували таку бажану вікторію — 2:1.


«Я відчував, що «Буковина» переможе саме з таким рахунком, — сказав після фінального свистка генеральний директор чернівецького ФК Валерій Королянчук. — Не помилився я й з авторами голів — Ігорем Крашневським та Василем Палагнюком. Особливо ефектним був м’яч, забитий Палагнюком — ударом здалеку в дев’ятку. Сподіваюся, ця звитяга додасть упевненості нашій команді перед виїзним календарним матчем у Вінниці й кубковим протистоянням зі «Львовом».


Та все ж центральним у групі «А» слід визнати поєдинок у Житомирі, де «Полісся», якому останнім часом бракує стабільності, приймало «Верес». Господарі вийшли вперед на 32-й хвилині після удару Вадима Семчука, а наприкінці матчу Денис Галенков встановив підсумковий рахунок — 2:0.


Доволі несподівано розгорталися події в Калуші, де «містяни» з’ясовували стосунки з «Поділлям», яке не програвало вісім матчів поспіль. Проте сьогодні підопічні Віталія Костишина, двічі пропустивши ще в першому таймі, змушені були капітулювати. Зазначимо, що свої голи гості забили лише після того, як почали поступатися — 0:5…


А от у групі «Б» обійшлося без несподіванок. Футболісти «Кристалу» очікувано взяли гору над «Нікополем». Відзначимо, що в херсонців знову забив захисник Микола Жовтюк, а гроза авторитетів, «Альянс», у гостях розтрощив «Миколаїв-2» завдяки дублю Андрія Анцибора. Ця звитяга дозволила колективу із Сумщини закріпитися на другому місці. Нагадаємо, що він продовжує боротьбу й у розіграші Кубка України.


Нарешті свято прийшло й на вулицю футболістів команди «Реал Фарма», які записали до свого активу першу перемогу, і тепер у чемпіонаті другої ліги без звитяг залишаються тільки резервісти краматорського «Авангарду».


10 тур


Група «А»


18.09.2019

«Діназ» — «Нива» В 2:1

«Буковина» — «Чайка» 2:1

«Полісся» — «Верес» 2:0

«Калуш» — «Поділля» 5:2

«Нива» Т — «Ужгород» 0:0



Група «Б»


18.09.2019

«ВПК-Агро» — «Чорноморець-2» 4:0

«Реал Фарма» — «Авангард-2» 2:1

«Кристал» — «Нікополь» 3:0

«Гірник» — «Таврія Сімферополь» 3:0

«Миколаїв-2» — «Альянс» 0:3