18 вересня 2019 14:42

ДЮФЛУ 3-й тур. U-17. "Днепр" - "Динамо" 0:1

У середу відбулися матчі 3-го туру вищої ліги ДЮФЛУ серед команд вікових категорій U17 та U15, у яких взяли участь і динамівці.


Найстарша академічна група киян (футблісти 2003-го року народження) під керівництвом тренерів Сергія Беженара та Євгена Лозинського зустрілася «Дніпром» з однойменного міста. Гра відбулася у манежі заміської бази дніпрян.


Кияни розпочали активно та затиснули суперника на чужій половині поля, нагнітаючи ситуацію біля воріт господарів. Хороші удари вийшли у Бомащука поруч зі стійкою, Вуанту – вище та Волошина зі штрафного – воротар у стрибку витягнув м’яч з нижнього кута воріт. Ближче до середини тайму «Дніпро» вирівняв гру та відповів доволі гострим ударом із меж штрафного майданчика – Ігнатенко виручив. Ще одного разу наш воротар забрав м’яч після перспективного прострілу Кравченка з лівого флангу. Загалом, гра проходила на зустрічних курсах, м’яч майже не затримувався у середині поля. Також було багато боротьби – ніхто не хотів поступатися. На удар Ганжоли із центра штрафного майданчика господарі ледь не відповіли результативним «пострілом», але, на щастя, м’яч пройшов зовсім поруч зі стійкою. Незадовго до свистка на перерву у «Динамо» непогану можливість відзначитися мав Попов, а у «Дніпра» - Янюк. Але на перерву команди пішли без забитих м’ячів.


Щойно розпочався другий тайм, близьким до того, щоб вивести свою команду уперед був Кононов – після його удару наш воротар лише з другої спроби зафіксував м’яч, але надобивання граець суперника не встиг. А ось гостям пощастило більше: наші хлопці провели чудову атаку у ході якої Волошин ефектно пробив через себе, м’яч влучив у спину Попову, від того – у поперечину та відскочив у поле. Першим на добиванні опинився Попов та переправив м’яч у сітку. Надалі на полі йшла цікава гра, а небезпечних моментів було вдосталь біля воріт обох команд. Дніпряни активно використовували фланги, а Матюшенко ледь не зрівняв рахунок після удару у кут воріт, з яким впорався Ігнатенко. У відповідь кияни загрожували воротам господарів після стандартних положень, також хороший удар вдався Волошину, але воротар теж виручив.


У середині тайму суперник перемістив гру на половину поля динамівців, щоправда, ненадовго. У цілому команди почергово володіли перевагою та намагалися ні в чому не потупатися одна одній. Відзначимо небезпечний удар Ганжоли з льоту – зовсім трохи неточно.


За п’ять хвилин до завершення гри «Дніпро» ускладнив собі завдання відігратися: команда залишилася у меншості, коли другу жовту картку отримав Масляй та був вилучений з поля. Втім, останні хвилини вийшли досить напруженими. Динамівці були ближчими до того, щоб збільшити рахунок, ніж дніпряни – щоб відігратися. Втім, до фінального свистка рахунок більше не змінювався, а забитий Поповим м’яч став єдиним у матчі.


ДЮФЛУ U17, 3-й тур


«Дніпро» - «Динамо» – 0:1 (0:0)


«Дніпро» (стартовий склад): 1. Хома, 2. Кононов, 3. Жилінський, 4. Б. Попов, 16. Тимошенко, 10. Свистун, 11. Янюк, 18. Матюшенко, 8. Лебедєв, 7. Кравченко, 5. Смоляков.


«Динамо»: 12. Ігнатенко, 18. Маленков, 15. Опанасенко (к), 2. Дячук, 5. Єременко, 8. Вуанту, 17. Ганжола, 3. Бомащук (22. Малиш, 57), 9. Осадець (21. Давлатов, 33), 10. Волошин, 7. К. Попов (20. Міщенко, 80).


Гол: Попов (47)


Вилучений: Масляй (41).