17 вересня 2019 20:32

Олег ВЕНГЛИНСКИЙ: "Безвыигрышная серия "Динамо" затянулась до неприличия"

Екс-гравець київського «Динамо», одеського «Чорноморця» та «Дніпра», колишній футболіст збірної України, а нині експерт програми «ПРОФУТБОЛ» Олег Венглинський в ексклюзивному інтерв’ю «Рейтинг Букмекерів» розповів про своє бачення матчів за участю українських команд у єврокубках і зробив свої прогнози. На думку спеціаліста, тільки «Динамо» зможе здобути максимальний результат.


— У середу «Шахтар» стартує першим з українських команд у груповій стадії єврокубків. Як складеться поєдинок проти «Манчестер Сіті» в Лізі чемпіонів?

— «Манчестер Сіті» – поранений звір, який прагне реабілітуватися. Команда Гвардіоли справедливо поступилася в чемпіонаті «Норвічу». Безлад, який відбувався в захисті, спричинив три пропущених м’ячі, що нехарактерно чемпіону Англії. Для «Шахтаря» це хороший сигнал у тому плані, що в суперника є проблеми в обороні. «Норвіч» це наочно продемонстрував «Шахтарю».

Немає сенсу тягатися у відкритий футбол. Потрібно розуміти, «Манчестер Сіті» програв після матчів національних збірних. Було помітно, що Стерлінгу, Де Брюйне та іншим лідерам не вистачало свіжості, тому склад був неоптимальний.

Ліга чемпіонів – зовсім інший турнір. З перших турів команди намагаються набирати очки, щоб зробити запас міцності. У «Шахтаря» гіркий досвід виступів з «Манчестер Сіті», лише одного разу вдалося виграти. Це вже третій сезон поспіль жеребкування зводить суперників разом, отож команди мають достатньо інформації про одна одну. Великих кадрових змін не було, підсилення відбувалося вибірково.

«Шахтар» у чемпіонаті та Лізі чемпіонів – це будуть зовсім різні матчі. Зустріч з «Зорею» показала, що в «Гірників» вистачає проблем, особливо в захисті, які тягнуться не перший рік. Коли «Шахтар» високо пресингують, грають щільно і «перекривають кисень», оборонці починають помилятися.

Сумніваюся, що команда Каштру зіграє першим номером, радше діятимуть на контратаках, маючи швидких виконавців. Придбання Коноплянки стало підсиленням «Шахтаря». Його досвід знадобиться у Лізі чемпіонів. Актуальне питання: чи зіграє Тайсон? Бразилець зараз як півкоманди. Від його участі буде багато чого залежати. Замінити його ніким.

«Манчестер Сіті» не відпустить перше місце в групі, дуже вже велика різниця в класі в квартеті. Водночас «Шахтар» позмагається за другу сходинку та вихід в плей-оф турніру з «Аталантою».

Мій прогноз на матч у Харкові – 3:1 на користь «Манчестер Сіті». «Шахтар» свій один гол заб’є.

— На противагу «Шахтарю», який виграв усі матчі в чемпіонаті, «Динамо» вже не може виграти шість ігор поспіль. Чи зможуть повернутися на переможний шлях киян у поєдинку з «Мальме» у Лізі Європи?

— Безвиграшна серія «Динамо» затягнулася до непристойності. Шість матчів без перемог для київської команди це занадто багато. Думаю, що всі хочуть пошвидше завершити цю серію, здобути перемогу та повернути впевненість, адже в психологічному плані команда перебуває не в найкращому стані. Поєдинок Ліги Європи з «Мальме» – хороший момент для цього завдання. Впевнений, що прийде багато вболівальників на НСК «Олімпійський». Насамперед треба зіграти для них, адже всі вже зачекалися перемог.

«Мальме», хоч і не має грізного імені, проте грає в дисциплінований футбол. Можливо, команда має не найвищий атакувальний потенціал, зате надійно діє в захисті завдяки колективним діям. Зараз «Мальме» займає третє місце в чемпіонаті Швеції, відстаючи від лідера «Юргордена» лише на три бали. Знаю, що спеціалісти називають суперника «Динамо» найсильнішою шведською командою.

Думаю, в Києві шведи віддадуть ініціативу, тож динамівці отримають змогу грати першим номером. Пройти насичений захист опонента буде непросто. Для цього потрібно буде підібрати правильні ключі, щось вигадувати в атаці. Одних навісів буде замало.

Вірю, що «Динамо» в своїй групі – фаворити. Всі суперники визначили цей факт після жеребкування групового етапі Ліги Європи. Залишилося підтвердити це грою. Якщо українці зіграють у швидкий, атакувальний і насамперед агресивний футбол, то моменти й голи будуть.

Думаю, що «Динамо» переможе з рахунком 2:1.